avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

pensia alimentara este considerata venit?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:22, 11 Februarie 2016
Este considerat un venit al copilului, nu al părintelui, dar reprezintă totuși un venit în familie.
Însă veniturile copilului nu pot fi executate silit dacă părintele are o datorie și i se pune poprire pe venituri.
Conform art.729(7) NCPC pensia alimentara desi venit, nu poate fi urmarita ptr.nici un fel de datorie,deoarece beneficarul ei esta copilul,presupun ca,din acest pdv.,al urmaririi silite va interesa.
Nu a zis ca e vb de urmărire. Poate e vb de ajutorul de căldură sau de alt gen de ajutor pt care e nevoie sa iti declari venitul pe membru al familiei, venit care cuprinde și aceasta pensie fie ca o primește, fie ca nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara gheorghemonica80 gheorghemonica80 este valabil ce scrie aici mai jos??? multumesc Stimati Colegi, Prin prezenta dorim sa va informam de prevederile Noului Cod de Procedura ... (vezi toată discuția)
Popriri Lesurtap Lesurtap Buna ziua, am o poprire pe contul de pensie, si doresc sa stiu daca este legal.Mentionez ca pensia are valoarea de 565 roni si in acest cont nu intra alti bani ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu de la doi executori și hotărâre judecătorească pentru 25% pensie de întreținere. cum se calculează reținerile? jondoe1 jondoe1 Buna ziua,intrebarea mea este/un salariat are poprire pe salariu de la doi executori judecatoresti si o hotarare judecatoreasca de retinere pensie alimentara ... (vezi toată discuția)