avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Desuri lemn
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Desuri lemn

Buna ziua,

ma confrunt cu urmatoarea situatie : firma cu sediul in Romania care, in baza unui contract comercial executa instalatii electrice la o hala industriala de pe teritoriul Italiei , importa cablurile necesare acestei lucrari de la o firma din Germania. Cablurile sunt livrate pe tamburi din lemn direct pe santierul din Italia. Declaratia Intrastat se intocmeste la sediul firmei in Romania. De asemenea, tot in Romania se intocmeste si declaratia pentru Fondul de Mediu. Care ar fi modalitatea legala prin care firma din Romania sa faca dovada ca ambalajele din lemn ( tamburii in aceasta situatie) nu au ajuns pe teritoriul Romaniei. Acesti tamburi raman pe santierul din Italia.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 22:46, 11 Februarie 2016
In primul rand dvs. nu trebuie sa declarati la fondul pentru mediu acei tamburi. Dvs. nu introduceti produse ambalate pe piata nationala deci nu aveti ce raporta. Ca si documente doveditoare daca cineva nu pricepe situatia sunt CMR, Packing List (trebuie sa contina delivery address)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu ambalaje WinstonSmith WinstonSmith O societate importa echipamente industriale ambalate pe paleti de lemn si le livreaza direct la client / utilizator final ambalate, deci nu le depoziteaza sau ... (vezi toată discuția)
Apm afm - deseuri rezultate din ambalarea materiilor prime GmLed GmLed Buna ziua, Ma lovesc de urmatoarea problema analizand legea 249 / 2015 si oug 196 / 2005 Reprezint o fabrica (SRL) producatoare de becuri pe tehnologie ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ambalaje import brunette brunette Buna, Am nevoie de o parere referitor la intregistrarea ambalajelor venite din import. E adevarat ca se inregistreaza pe consumabile? Sunt cutii de ... (vezi toată discuția)