avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 cod caen inchirieri/vanzari auto - detalii
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

cod caen inchirieri/vanzari auto - detalii

ce cod caen ar trebui sa aiba societatea pentru a putea inchiria 2 autoturisme(casco avarii+furt), spre pers fizice si juridice si cum ar trebui procedat, pe langa intocmirea contractului de inchiriere, pentru a fi totul legal.

Daca cineva vrea sa cumpere unul in 5-6 rate, cum ar trebui procedat incat sa fie legal?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: emilus , utilizator 18:49, 16 Ianuarie 2011
Pentru codurile CAEN puteti intra pe siteul Registrului Comertului si le gasiti acolo.
Daca societatea vrea sa vanda un autoturism cu plata in rate atunci incheie cu cumparatorul un contract si ii factureaza fiecare rata . B-)
Ma gandeam la ideea de a fi intr un cadru legal, avand in vedere ca firmele de leasing trebuie sa indeplineasca anumite conditii si sa nu poata fi interpretata, intr-un cuvant sa fie legal!

Mersi
autoturismele le detineti dvs in leasing? daca da, atunci situatia se complica deoarece trebuie sa obtineti si acordul firmei de leasing .

altfel, puteti face o conventie privata ....


dati-ne mai multe detalii : mod de dobandire/folosinta /proprietar
Daca nu aveti in obiectul de activitate Codul CAEN 7711-activitati de inchiriere si leasing cu autoturisme si autovehicule usoare(fara activitati de leasing), nu puteti inchiria acele autoturisme care trebuie sa fie proprietatea dvs.
Aceasta clasa include :servicii de inchiriere si leasing operational pentru urmatoarele tipuri de vehicule:autoturisme, si alte autovehicule usoare fara sofer(sub 3,5 tone).
Veti face numai inchiriere fara leasing
Daca nu aveti acest cod, extindeti ob de activitate al societatii printr-o hot AGA si veti prevedea noul cod cu precizarea fara activitati de leasing si depuneti o Declalaratie model 3 pentru a fi autorizati pentru aceasta activitate
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Buna,

Este vorba de 2 masini:

1. este cumparata pe firma in ianuarie 2009 (noua - achitata integral)
2 este cumparata pe persoana fizica si contract de comodat (mentionat ca pot sa le utilizez in orice mod)

N-am facut inca nimic, dar s-ar putea pe viitor sa vreau sa le inchiriez fiindca am restrans activitatea, iar prima fiind noua platim caco 200 lei lunar + restul. si asa acopar din cheltuieli.

M-am gandit sa adaug acest cod caen, dar vroiam sa mai evit niste cheltuieli pe la reg. comertului., nefiind o activitate de baza.

Alte discuții în legătură

Codul 6024 la srl hopeless1 hopeless1 buna ziua! as dori sa stiu si eu daca acest cod este bun in cazul in care firma vrea sa inchirieze prin contract de comodat niste masini de la o persoana ... (vezi toată discuția)
Cod caen inchiriere remorci Rebbeca Rebbeca Buna ziua.Ma puteti auta in alegerea codului caen pentru o firma ce se va ocupa cu inchirirea de remorci sub 3,5 tone? Nu gasesc decat peste 3.5 tone in ... (vezi toată discuția)
Inchiriere e-scutere Commission Commission Buna seara, Ma intereseaza sa pornesc o afacere cu inchiriere scutere electrice. Voi dispune atat de spatiu de stocare (depozit), cat si o echipa de ... (vezi toată discuția)