avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda a Garzii de Mediu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda a Garzii de Mediu

Va rog sa-mi spuneti daca este legala o amenda de 10000 lei, data de Garda de Mediu pentru montarea in mediul rural, a unei fose septice ECO IMO 10 cu deversarea apelor epurate in strat filtrant( o ministatie de epurare a apelor uzate menajere) pentru o casa ( resedinta pentru 6 persoane - fara activitate economica). Mentionez ca zona nu dispune de retea publica de apa potabila si nici de retea de canalizare. Pe certificatul de urbanism eliberat de primarie este prevazuta evacuarea apelor uzate intr-o fosa septica vidanjabila sau in sistem individual sau grup prin instalatii de preepurare, fara sa se faca trimitere la obtinerea unui aviz, autorizatie de la mediu sau Apele Romane. Care este diferenta dintre o instalatie de acest fel si wc-ul din curte. Asi dori sa stiu daca mai exista persoane care au primit o astfel de amenda.
Buna ziua! Va rog frumos, poate cineva sa ma lamureasca in legatura cu aceasta problema? Intre timp cu ajutorul legii 544/2001 am primit acceptul sa consult registrele de sanctiuni la sediul Garzii de Mediu si registrele autorizatiilor la Apele Romane. Nu am gasit nici o autorizatie eliberata (nici macar pentru persoane juridice) si nici o sanstiune aplicata. Cum poate fi incadrata situatia - abuz, discriminare, etc? De vreme ce instantele ne-au respins plangerea si amenda a ramas, prin sentinta definitiva, se mai poate face ceva? Tinand cont ca, asa cum am sustinut in instanta, suntem singura familie amendata pentru lipsa unei autorizatii pe care nimeni nu o detine si nici nu a mai fost sanctionat, am putea sa ne indreptam impotriva cuiva? si in ce mod? Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta haznalelor de constructii e001 e001 vreau sa construiesc o hazna si nu stiu distanta prevazuta de lege pt a nu afecta casa vecinului care este aproape de hotar.daca am sapat la doi metrii de ... (vezi toată discuția)
Pot lasa apa menajera afara pe proprietatea mea? BiancaMB BiancaMB Vecinul meu, spune ca mă va da in judecată, și va suna la poliție (pentru ca eu sa primesc amenda) dacă voi mai lasă apa menajera din fosa septica afara. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am și eu i întrebare.am cumpărat o casa .linga ... adrian225 adrian225 buna ziua. Am și eu i întrebare.Am cumpărat o casa .Linga gardul vecinului am făcut o fosa septica la .60 de cm fata de gardul ei .Acum am făcut o ... (vezi toată discuția)