Sunt consilier debutant (de 10 luni) in cadrul unei Primarii si in urma cu o saptamana am fost anuntat ca voi fi dat afara pe motiv de restructurare. Pentru 2 luni din cate am inteles nu voi primi nici somaj si nici vechime pe cartea de munca.Consider ca este o decizie total nefondata si cred ca unui sef nu i-a placut fata mea daca pot spune asa ! Ce as putea sa fac in cazul acesta? mentionez ca nu am semnat nimic chiar daca sa incercat acest lucru.un raspuns rapid ar insemna enorm pentru mine. Va multumesc.
Puteti sa atacati aceea decizie in instanta, dar sansele de castig sunt reduse deoarece va trebui sa demonstrati ca desfiintarea locului de munca nu are o cauza reala si serioasa. Reduse deoarece primaria poate demonstra f usor contrariul.
Din pacate nu puteti sa beneficiati nici de ajutor de somaj, deoarece nu aveti minim 12 luni de cotizare in ultimile 24 de luni.
sunt consilier debutant adica un functionar public in probe..abia dupa 12 luni (eu am 10 luni in primarie)deveneam consilier asistent adica functionar public de drept prin primirea unui calificativ pozitiv. Este o situatie destul de confuza ...
Motivatia temeinica si juridica a restructurarii este reducerea posturilor, dar inca nu am primit nimic in scris....Au incercat sa ma convinga sa acept eliberarea din functie de comun acord a ambelor parti insa am amanat pe motiv de transfer cu toate ca nu era nimic sigur.
Daca vor sa scape cu orice pret de dvs, vor astepta sa terminati stagiul si apoi va vor acorda calificativul "necorespunzator" pentru a va elibera din functia publica. Si aceasta decizie este atacabila in instanta.
Daca nu vor sa astepta terminarea stagiului dvs. trebuie sa reduca postul ocupat de dvs. In aceasta situatia trebuie sa va acorde un preaviz de 30 de zile. Si aceasta decizie poate fi contesatat la instanta de contencios administrativ.
Asteptati sa vedeti ce solutie aleg si nu semnati nimic din ce ar insemna incetarea raporturilor de serviciu.
Multumesc frumos pentru ajutor! Voi astepta acum ce solutie aleg cei din primarie si imediat ce voi stii voi reveni pe forum sa gasim o solutie. O zi buna
Mutare
fneacsu
Sunt functionar public consilier juridic principal numit pe perioada determinata. In cadrul institutiei exista un post vacant permanent in cadrul altui ... (vezi toată discuția)