avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... cum treci de la consilier juridic debutant la ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

cum treci de la consilier juridic debutant la consilier juridic gradul 4

ma puteti sfatui si pe mine cu privire la procedura de trecere de la consilier juridic grad debutant la consilier juridic gradul IV, mentionez ca sunt angajat in cadrul unei primarii in functia de c.j. debutrant.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ramona24 , utilizator 12:30, 4 Noiembrie 2009
Dupa un stagiu de 2 ani consilierii jurdici, conform statutului din 2004/2003 art. 12) definitivarea se va face astfel:
- Dupa efectuarea stagiului consilierul juridic stagiar va sustine examenul de definitivare.
- Comisia de examinare dupa definitivat elibereaza candidatului "Certificatul de promovare a examenului de definitivat" in baza caruia acesta este inscris pe Tablou cu mentiunea "definitiv".
Pentru definitivat va trebui sa luati legatura cu Colegiul de la nivel de judetul in care domiciliati.
Banuiesc ca sunteti functionar public si aveti functia de consilier juridic debutant.
In acest caz, dupa cel putin 1 an in activitatea prestata in cadrul primariei sa solicitati definitivarea in functia publica de consilier juridic conform legii functiei publice.
Desi in statutul functionarilor publici este prevazut ca in situatia consilierilor juridici debutanti, la incadrare acestia sa fie indrumati pe perioada stagiului de un consilier juridic definitiv, acesata prevedere nu prea se aplica si veti avea nevoie de un coleg din cadrul primariei care sa va intocmeasca un dosar de stagiu in care sa existe raportul de evaluare intocmit pentru perioada de stagiu si un calificativ, cu propunerea de definitivare in functia publica de consilier juridic definitiv.
Trebuie sa va adresati in prealabil biroului resurse umane din cadrul primariei si sa anuntati implinirea termenului de 1 an ca debutant si transformarea postului din consilier juridic debutant in consilier juridic grad 4.
Eventual sa va numeasca un indrumator consilier juridic din cadrul primariei care sa va intocmeasca dosarul de stagiu.
Aceata avansare in functia publica de consilier juridic este de stricta aplicare conform legii 188 privind statutul functionarilor publici si nu are legatura cu legea 513/2003 privind organizarea si functionarea profesiei de consilier juridic.
Nu, nu sunt functionar public, sunt personal contractual. In acest caz tot aceasta este procedura de transformare a postului?

Va multumesc.
Pot sa ti spun cum a fost in cazul meu:dupa 6 luni de de angajarea mea ca si cj debutant (incadrat tot ca personal contractual, deci nu f.p) ,s-a contituit o comisie care a apreciat trecerea mea la gradul urmator in meserie(lucrare scrisa +interviu).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic versus jurisconsult ContSters98540 ContSters98540 este vreo diferenta intr cele doua denumiri? Te numesti consilier juridic numai daca esti inscris in UCCJR si ai dat examenul pentru consilier juridic ... (vezi toată discuția)
Despre consilieri juridici MirceaWlf MirceaWlf Bună ziua, am o nelămurire despre cum se obține titlul de “consilier juridic stagiar”. Acesta se obține odată cu înscrierea într-un Colegiu al ... (vezi toată discuția)
Sfaturi pentru inceperea carierei de consilier juridic mantu mantu Poate cineva sa imi spuna cat dureaza stagiul si daca are cineva idee care ar fi conditiile(salarizare,atributii)pt un debutant.Precizez ca am luat licenta in ... (vezi toată discuția)