avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CONSILIERE PSIHOLOGICA DGASPC
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CONSILIERE PSIHOLOGICA DGASPC

Buna ziua .

Va rog spuneti mi ce anume ar trebui sa contina intampinarea ce va fi depusa la termenul stabilit de instanta in vederea consilierii minorului de 7 ani care refuza sa mai mearga la tata ?

Acesta este un proces strict pentru stabilire program de consiliere sau este un proces in care trebuie restabilit un program de vizitare minor si legaturi cu acesta ( daca asa ceva este inteleg ca va trebui sa arat ce dovezi avem in motivarea refuzului minorului .. )

Va multumesc tare mult si astept cat mai repede un raspuns pentru ca saptamana viitoare trebuie sa depun intampinare ..

Weekend placut si linistit va doresc !
Nu inteleg, exact ce doriti sa faceti? intai spuneti ca nu era nevoie de o ordonanta, ca ati fi mers cu minorul de buna-voie la consilierea care are ca scop vizitarea tatalui... apoi ne spuneti ca doriti micsorarea programului, ceea ce inseamna ca numai mesaje contradictorii primim si noi si instanta si copilul... In alte subiecte ne spuneati cum ca minorul nu mai vrea sa mearga la consiliere, acum nu e nicio problema?

Nu mai inteleg nimic... sper sa aveti o atitudine mai liniara in instanta, ca asta va aduce prejudicii. V-ar trebui un avocat, macar pentru redactare.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu am înțeles ca sunteți nevinovata dar legea va sancționează și veți fi obligata la plata de penalități.

De penalități nu puteți scăpa și nu poate nimeni conform legii în acest moment.


Doamne, în ce țară trăim! Doamnă, vin și eu la Avocatul Poporului să vă susțin! Este aberantă această lege. Auzi să plătești penalizări. Păi e mai rentabil să faci un copil decât să muncești cu salariul minim pe economie.

Deci, citesc si ma ingrozesc, ref atat la postarea userului cat si la interventiile (calificate).

[ link extern ]

Ca atare, sunteti in faza in care DGASPC cere instantei incuviintarea unui program de consiliere.
1. Dupa cum observati, parintii sunt citati dar nu li se atribuie calitate procesuala. Ca atare nu aveti ce intampinare sa formulati decat daca jurista DGASPC a considerat aceasta o procedura contencioasa, ei fiind petenti si parintii intimati. Ca atare, va puteti opune cu ceru si pamantu, instanta va "obliga minorul la consiliere psiho"
2. Fctie de judetul/sectorul instantei de domiciliu, va puteti trezi ca aveti de suportat intre 600 si 1200lei, ca fiind partea dvoastra din onorariul de consiliere sau se va dispune consiliere in cadrul DGASPC (gratuita)
3. Va rezulta un raport de consiliere dupa cele 3 luni, primit de executor, instanta si DGASPC
4. Executorul va relua executarea cf art 911 (fost 910)
5. Dca copilul inca refuza, constatat de executor dupa consiliere, creditorul poate cere aplicarea Art 906 Alin 2, ptr penalizari
6. Daca raportul va e favorabil, Instanta poate decide ca nu sunteti vinovata si nu va va supune la penalitati!!!! Judecata este contencioasa si va puteti apara oricat de bine puteti!

Si dvoastra, si altor doamne, si dlui avocat L, le transmit ca sunt in interiorul legilor si procedurilor corespunzatoare. Pana ce ele se vor schimba, daca se vor schimba, fiecare dintre noi riscam sa pierdem sau sa castigam.
Imi cer scuze pe aceasta cale ca onor Parlamentul nu ne-a consultat cand a introdus aceste reglementari.

Cat despre mersul la Avo Popo, am iterat intentia de a declara neconstitutional acest Art 912/913, si am cerut un ajutor de neconstitutionalitate, acesta fiind singurul mod in care se poate modifica un articol de Cod! Dar Nemultumirea nu inseamna si Neconstitutionalitate!

Uite asa ne dam seama ca unele doamne revoltate, de pe aici, nici macar nu sunt bagate in seama (dpdv legal, macar) de tatii care vor sa se imbogateasca pe spatele lor.
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2016
ContSters257745, utilizator
25Maria23 a scris:

Auzi să plătești penalizări. Păi e mai rentabil să faci un copil decât să muncești cu salariul minim pe economie.

Nu vă înțeleg afirmația, nu are nici o legătură cu subiectul.
Chiar nu au nici o legătură cu topicul și subiectul în sine.
Ce treabă are muncitul pe un salariu minim, mediu sau maxim și făcutul copilului, cu penalizările pentru abuzul emoțional asupra minorului, care reprezintă în unele cazuri îndoctrinarea minorului să-și respingă părintele nerezident`?!
Poți avea si 100 de milioane salariu, penalizările sunt o sancțiune pentru un ABUZ emoțional ASUPRA MINORULUI de către părintele rezident, nu pentru ce salariu are părintele nerezident sau că aceta nu are loc de muncă.
DESPRE sancționarea și pedepsirea părintelui abuzator ESTE VORBA ÎN LEGE, RESTUL sunt FRUSTRĂRI și atât, care nu vă folosesc la nimic, decât la degradarea sănătății.
Sunteți în necunoștință de cauză, nu cunoașteți legile în vigoare, și nu e bine.
Nu o să vă penalizeze nici o lege niciodată, pe motiv că tata copilului dumneavoastră nu are loc de muncă și nici un fel de venituri.
LEGEA prezentă se APLICĂ, nu se DISCUTĂ cât e în vigoare.
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2016
ContSters379576, utilizator
Ca sa fim mai exacti si sa ramanem in legea in vigoare, Ajut_Copii, penalizarile nu se dau pentru Alienarea Parentala (care nu exista inca in lege si, personal, sper sa nu existe nici in urmatorii 20 de ani, cel putin pana cand diagnosticatorii Alienarii Parentale, adica psihologii maria lor, nu-si vor legitima existenta in tara asta).

Alte discuții în legătură

Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Închiderea dosarului de executare în cazul executării silite referitoare la minori CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art 913 NCPC rezulta ca se închide dosarul de executare în caz de eșuare a executării silite. În cazul executării silite în vederea ... (vezi toată discuția)
Procedura 912 cpc ContSters257745 ContSters257745 buna ziua! are cineva experienta in derularea procedurilor cf art 912 cpc in cazul refuzului minorului de a respecta dreptul la vizita? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)