Shomo, din tot ce am citit rezulta ca instanta este obligata.
Instanta nu judeca daca sa aplice sau nu ci doar apreciaza cuntumul penalitatiilor pe care sa il aplice parintelui debitor.
Practic asa este legea, dar am zis sa verific si ce zic alti profesionisti.
Stiti exact o hotarare judecatoreasca in sensul sustinut de dvs.?
Este undeva publicata?
25Maria23 a scris:
Acum vine intrebarea mea: daca tot obtine venituri de la parintele abuzator, de ce sa nu plateasca impozit si sa i se opreasca pensia alimentara din acesti bani? 25% din cat ii da parintele abuzator care este nevoit sa-si ia 2 job-uri ca sa tina un trantor in carca doar pentru ca a donat material biologic 3 secunde in viata lui? Ce convenabil!
Nefiind considerate venituri nu se poate sa se ia 1/4 pentru a se opri pensia de intretinere a minorului daca tatal nu achita singur pensia din acei bani.
Adica el poate spune cu nonsalanta ca nu are venituri...si nimeni nu are ce sa ii faca...
Bine ca nu v-a dat acea lacrima...
In alti termeni, parintele abuzator poate obtine niste bani frumosi daca deschide un proces, obtine program de vizita si copilul il refuza pentru ca a avut o atitudine care l-a indepartat de copil si el este singurul vinovat.
Asa este legea, ca sa se inteleaga foarte exact.
De aceea eu ziceam ca ar trebui sa se dea program de vizita doar daca si copilul este de acord si numai daca tatal nu a fost vinovat de situatii incompatibile cu situatia de parinte sau in cazul in care a dezvoltat efectiv relatii de atasament fata de propriul copil si nu asa pur si simplu...
Si in caz de viol tatal ar avea exact aceleasi drepturi intrucat este parinte si legea nu distinge.
Asa este legea.
In trecut greu de tot obtineau tatii program de vizita si doar cei care meritau obtineau.
Aveau procese foarte dificile si fara avocati angajati adesea ramaneau fara program de vizita.