shomo a scris:
3. Va rezulta un raport de consiliere dupa cele 3 luni, primit de executor, instanta si DGASPC
4. Executorul va relua executarea cf art 911 (fost 910)
5. Dca copilul inca refuza, constatat de executor dupa consiliere, creditorul poate cere aplicarea Art 906 Alin 2, ptr penalizari
6. Daca raportul va e favorabil, Instanta poate decide ca nu sunteti vinovata si nu va va supune la penalitati!!!! Judecata este contencioasa si va puteti apara oricat de bine puteti!
Daca creditorul sesizeaza instanta mama nu poate scapa de penalitati.
Instanta doar stabilieste cuantumul penalitatilor pe zi de intarziere.
Ca sa scape de penalitati ar trebui ca minorul sa respecte hotararea judecatoreasca pana sa apuce instanta sa dispuna penalitatile de intarziere.
Deci, conform legii nu are cum sa scape de plata penalitatilor de intarziere chiar daca este de buna-credinta si vina ii apartine in mod exclusiv tatalui.
Aici exista problema cu neconstitutionalitatea.
Pentru a scapa de penalitati ar trebui ca hotararea data de instanta sa aiba la baza vicii de procedura sau sa se obtina anularea executarii silite.
Altfel nu se poate scapa de penalitati.
M-am tot uitat in doctrina si toti autorii considera la fel din ce am citit pana acum adica nu conteaza vinovatia sau nevinorvatia parintelui debitor.
Legea il obliga pe el sa rezolve problema cu minorul pentru ca in caz contrar este bun de plata sub forma penalitatilor de intarziere.
Este strigator la cer ceea ce s-a edictat prin lege...si de aceea eu sper ca se va rezolva prin Curtea Constitutionala aceasta problema care are la baza o grava discriminare si o incalcare a tuturor principiilor de drept de la dreptul roman pana in prezent.