avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Nefiind considerate venituri nu se poate sa se ia 1/4 pentru a se opri pensia de intretinere a minorului daca tatal nu achita singur pensia din acei bani.
Adica el poate spune cu nonsalanta ca nu are venituri...si nimeni nu are ce sa ii faca...
Asa este legea, ca sa se inteleaga foarte exact.
Pai nu sunt venituri? Ba chiar nedeclarate si neimpozabile, deci fraudeaza statul roman. Ia sa se autosesizeze ANAF-ul si sa ia masuri. Cum poate crede cineva ca o persoana traieste fara venit? Ce face? Cerseste? Ce exemplu este acel om pentru un copil? De ce sa mai fie parinte? Ia sa fie decazut din drepturi pana dovedeste ca este un om cu coloana vertebrala, ca are serviciu si ca poate creste un copil. Daca celalt parinte cere domiciliul copilului la el ce face fara venit, locuinta si bani? Pierde copilul, nu? Il ia statul in grija sa. De ce nu este valabil si invers? Nu ai bani, casa, nimic pe lume, sanatate! Ce ii poti oferi copilului? Dragoste? Sa fim seriosi! Un copil nu creste, nu se dezvolta, nu traieste cu dragoste, oricat de mare ar fi aceasta.
De aceea eu ziceam ca ar trebui sa se dea program de vizita doar daca si copilul este de acord si numai daca tatal nu a fost vinovat de situatii incompatibile cu situatia de parinte sau in cazul in care a dezvoltat efectiv relatii de atasament fata de propriul copil si nu asa pur si simplu...
Si in caz de viol tatal ar avea exact aceleasi drepturi intrucat este parinte si legea nu distinge.
Asa este legea.
In trecut greu de tot obtineau tatii program de vizita si doar cei care meritau obtineau.
Aveau procese foarte dificile si fara avocati angajati adesea ramaneau fara program de vizita.
Eu am inteles ca asa este legea ... proasta. Copiata din tari civilizate si nedaptata mentalitatii si oamenilor care populeaza aceste meleaguri. Intrebarea este cine o poate modifica sau introduce un alineat la vreun articol prin care sa dea judecatorilor optiunea de a alege. Ca ei judeca la gramada pentru ca nu au variante la care sa apeleze.