avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scutire impozit autovehicol persoana handicap
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scutire impozit autovehicol persoana handicap

Buna ziua,

conform noii legi Legea nr. 193/2015 - modificarea Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap

1. La articolul 26, litera c) va avea urmatorul cuprins:

„c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor;”.

am si eu o intrebare. Este limitat nr. de masini inmatriculate pe persoana cu handicap?

Mentionez ca detin o masina mica scutita de taxe si adaptata si am ocaza sa achizitionez una mai mare. Nu doresc sa vand masina mica datorita valori pe care as primi-o. La primarie mi sa spus ca nu pot fi scutit de taxe decat pe o singura masina.

In lege este folosit pluralul si este mentionat cuvanul "si" nu "sau" ca sa se fie calr una din cele mentionate.

Locuiesc la sat, se poate sa nu fi inteles functionarii legea sau nu am inteles eu?

Multumec mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:44, 19 Februarie 2016
Dispozitia in vigoare prevede facilitatea scutirii de la plata impozit auto persoana cu handicap pentru 1 singur vehicul
Persoana poate detine "n" vehicule ,dar beneficiaza de scutire impozit pentru o singura masina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce se refera: ''scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor”' mihaykys mihaykys Buna ziua, Puteti sa imi spuneti si mie la ce se refera aceasta fraza: \'\'scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si ... (vezi toată discuția)
Scutiri de impozite pentru persoanele cu handicap accentuat BG BG Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la actul normativ care prezinta scutirile de impozite de care beneficiaza o persoana cu handicap ... (vezi toată discuția)
Handicap accentuat costi_mbd costi_mbd =D> Va multumesc mult pentru toate raspunsurile pe care mi le-ati dat pana acum, sunteti de un real ajutor.....va mai intreb insa pentru o persoana cu handicap ... (vezi toată discuția)