avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

In prezent ma aflu in concediu crestere copil pentru 2 ani si primesc indemnizatie crestere copil de 750 ron. Am citit ca am dreptul sa inregistrez venituri de cel mult 3000 ron anual (echivalentul a 6 puncte ISR) conform unei legi date in 2015. Evident, indemnizatia pe care o primesc nu imi ajunge. Sunt o mama singura. As dori sa fac cei 3000 ron anuali, ca sa completez venitul.

Am niste intrebari in legatura cu care va rog sa ma ajutati:

1. Din moment ce contractul meu de munca este suspendat pt ca primesc indemnizatie, sub ce forma pot face cei 3000 ron in timpul CCC?

2. Daca depasesc cei 3000 ron pe an, in cat timp trebuie sa ma astept la suspendarea indemnizatiei?

3. Voi fi executata silit pt indemnizatia aferenta intregului an in care depasesc veniturile de 3000 ron?

4. In aceste venituri pe care le pot face, de 3000 ron, sunt incluse si sumele de bani primite de la o ruda din strainatate intr-unul din conturi?

5. Care este institutia insarcinata cu verificarea faptului ca eu depasesc sau nu aceasta suma intr-un an si cum are loc verificarea. Au voie sa imi verifice toate conturile bancare, de exemplu, sau cum?

6. Cei maximum 3000 ron reprezinta venitull - cheltuielile adica profitul, sau indiferent de cheltuielile pe care le am, pot face doar 3000 ron cel mult pe an?

Va multumesc foarte mult.
Dina Magureanu
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2016
silviub1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: silviub1234 , utilizator 12:29, 20 Februarie 2016
silviub1234 a scris:

... referitor la intrebarea nr. 5, AJPIS va monitoriza veniturile mele in baza contractelor mele de munca sau a activitatii mele de PFA si a declaratiilor mele de venituri depuse la final de an?

In practica, la fiecare sfarsit de luna, AJPIS trimite la ITM o lista a persoanelor care beneficiaza de ajutoare sociale, indemnizatii platite de stat pentru a i se comunica daca figureaza sau nu cu raporturi de munca .

Probabil ca , o astfel de procedura o are si cu ANAF-ul.
Va multumesc foarte mult pentru informatii si pentru timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conc. crestere si ingrijire copil pana la 2 ani comangheorghe comangheorghe am fost salariata pe perioada nedeterminata cu 2 ore pe zi, pana cand am nascut , respectiv am nascut pe data de 10.07.2015, Angajatorul a completat adev cu ... (vezi toată discuția)
Venituri obtinute in ccc ALINAfenesan ALINAfenesan buna seara, pana in 11 iulie cand trebuie sa ma reintorc la serviciu, sunt in concediu pentru cresterea copilului. din 1 aprilie urmeaza sa mi se faca un ... (vezi toată discuția)
Cum se interpreteaza articolul 16, alineatul (3) litera (c) din legea nr. 126/2014 referitor la posibilitatea obtinerii de venituri in timpul ccc? amo44 amo44 COncret, sunt in CCC din iunie 2015. Luna aceasta am facut si un PFA pentru a putea fi acoperita legal pentru diverse venituri mici. Conform legii nr. 126/2014 ... (vezi toată discuția)