avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce Parchet e competent ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce Parchet e competent ?

Buna seara,

Se doreste depunerea unei Plangeri Penale impotriva unui Inspector de Politie.
Va rog sa ma ajuta cu un raspuns legal in sensul urmator :
Care este Parchetul competent ? (de pe langa Judecatorie,Tribunal sau Curte de Apel) .
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: edanes_ro , utilizator 12:44, 4 Octombrie 2023
ART. 326 c.p.p.
Trimiterea cauzei la un alt parchet
Când există o suspiciune rezonabilă că activitatea de urmărire penală este afectată din pricina împrejurărilor cauzei sau calităţii părţilor ori a subiecţilor procesuali principali ori există pericolul de tulburare a ordinii publice, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la cererea părţilor, a unui subiect procesual principal sau din oficiu, poate trimite cauza la un parchet egal în grad, dispoziţiile art. 73 şi 74 fiind aplicabile în mod corespunzător.

Va rog sa-mi spuneti si mie daca se afiseaza pe undeva vreo lista cu politistii avizati in temeiul art 27 alin (1) Legea 218/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere plangere impotriva unui politist- competenta parchet? danaa1 danaa1 Care este parchetul competent la care trebuie depusă o plangere penala impotriva unui organ de cercetare penala (politist) ? Este de competenta Parchetului ... (vezi toată discuția)
parchetul competent misu11 misu11 Bună! Care este parchetul competent la care trebuie depusă o plangere penală împotriva unui organ de cercetare penală (comisar ,subcomisar de poliție si ... (vezi toată discuția)
Conflictul de competenta (negativ) in temeiul prev. art.43 al.2 c.p.p. (intre o instanta militara si una civila se solutioneaza de ca sau de iccj ContSters184021 ContSters184021 )? Respectiv cand doi dintre invinuiti sunt politisti (subofiteri) iar doi sunt civili (martori), si nici unul dintre parchete (judecatorie, tribunal sau ... (vezi toată discuția)