avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită AJUTOR DISPERAT PENTRU SOLUTIONAREA UNEI EXECUTARI
Discuție deschisă în Executare silită

AJUTOR DISPERAT PENTRU SOLUTIONAREA UNEI EXECUTARI

Buna ziua!
Am si eu o mare nelamurire si consider ca in cazul meu s-a facut un mare abuz.
in anul 2006,am facut o descoperire de card in valoare de 1700,si nu am indeplinit obligatiile contractuale de a restitui suma datorata.In decursul acestor ani banca a cesionat catre o institutie financiara NEBANCARA care la randul ei a cesionat mai departe la o alta institutie infiintata in Germania.Aceasta societate a trecut la recuperarea sumei cu ajutorul unui executor judecatoresc iar suma totala a ajuns la 6.793,06 debit plus cheltuieli executorii ajungand la suma de 8.138,76.
Mentionez ca instanta a investit cu formula executorie contractul privind acordarea/majorarea de limita de descoperire de cont incheiat intre mine in calitate de imprumutat si banca in calitate de creditor.Nu am fost citata si anuntata in niciun fel prin niciun document .Intrebarea mea este:In ce conditii puteau sa-mi majoreze debitul avut la banca in momentul cesionarii,si ce proceduri exista pentru a ataca executarea.Va multumesc
o instititie nebancara nu poate percepe dobanzi si penalitati.

[ link extern ] /

Mai mult, prin cererea adresată BEJ la data de 19.09.2014, intimata SC, prin reprezentant legal KR, a solicitat punerea în executare silită a titlului executoriu reprezentat de contractul de credit pe care contestatorul l-a încheiat cu BC SA., în vederea recuperării unui debit în cuantum de total de 11864,02 lei, din care suma de 8275,59 lei reprezenta debit principal iar suma de 3588,43 lei reprezenta dobândă aferentă creditului acordat.

Toate aceste împrejurări denotă că, după realizarea primei cesiuni, societăţile cesionare au continuat să perceapă dobânzi, posibil chiar comisioane sau/şi penalităţi, fără ca pentru acestea să aibă vreo justificare.

Între părţi, cesiunea de creanţă are ca efect transferul dreptului de creanţă din patrimoniul cedentului în patrimoniul cesionarului, astfel cum a existat în patrimoniul cedentului, este adevărat, cu păstrarea naturii, accesoriilor şi garanţiilor ei.

În condiţiile în care cesiunea nu ar fi intervenit, nici chiar instituţia bancară nu ar fi avut dreptul să execute mai mult decât suma rezultată în urma declarării creditului scadent. În caz contrar s-ar fi ajuns la situaţia perceperii de dobândă la dobândă, cu încălcarea cerinţelor impuse prin prevederile art.1489 alin.2 NCC.

Aşadar, atât actele de executare întocmite în vederea recuperării eventualelor dobânzi, comisioane, etc. calculate după data de 29.06.2011 (data intervenirii primei cesiuni) cât şi cele ce au vizat eventuale accesorii stabilite în baza angajamentului de plată sus amintit, au fost emise în absenţa unui titlu executoriu.

Prin urmare, în contextul celor reţinute anterior, contestaţia prin care se solicită anularea formelor de executare întocmite în cadrul dosarului de executare nr.2152/2014 de BEJ se impune a fi admisă, situaţia reieşită din analiza clauzelor titlului executoriu demonstrând că la momentul demarării executării silite creanţa executată nu avea caracter cert.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2016
ancut75, utilizator
Încheierea de încuviințare a executării nu trebuia să vă fie comunicată. Ce anume scrie în acea încheiere, ce va fost comunicată odată cu somația?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2016
Adrian ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu firma de recuperare ThisIsIt ThisIsIt Buna ziua.Acum 3 ani am avut o descoperire de cont la care plateam o dobanda lunara de 20 ron. intotdeauna puneam cateva sute de lei ca sa ma asigur ca 6-7 ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta, titlu executoriu, perimare si prescriere executare silita, frauda executor judecatoresc. Darius_D Darius_D Buna ziua, Ma numesc Darius si va retin atentia cu situatia in care ma aflu. In 4 aprilie 2007 am contractat un credit de nevoi personale la BANCA. Am ... (vezi toată discuția)
Cesionare creanta banca Danielamioara1 Danielamioara1 Buna ziua. Banca mi-a cesionat creditul in luna decembrie 2015 catre un srl. Ce pot face in aceasta situatie,tinand cont ca eu nu avem intreruperi de la ... (vezi toată discuția)