buna,sunt o mama singura,divortata de curand,problema mea e ca nu ma descurc in tara cu pensia alimentara de 180 ron..si nu pot lucra pt ca nu am ce face cu copilul..as putea pleca in strainatate unde sunt toate rudele mele,acolo as lucra si mama mea ar sta cu copilul,doar ca fostul sot nu vrea nici cum sa-mi dea procura si asta doar pt a se razbuna pe mn..se poate face ceva,legal vorbind sa obtin acea procura?
Maria, doamna e divortata de curand, nu o mai speria aiurea! De curand s-a decis si la cine se da copilul si ce intretinere si ce legaturi. Mai interesant ar fi de stiut cati ani are copilul si in ce relatii e cu tatal.
nu stiu ce sa zic..el nu a vrut custodia copilului,stia ca nu il poate intretine,nu se descurca cu el..nu a luat parte la educatie,crestere si toate celelalte,apoi copilul e foarte atasat de mine,singura mea problema e ca ma simt sechestrata,trebuie sa locuiesc in aceeasi casa cu el...pt ca nu imi permit sa deschid proces de partaj..am avea de impartit doar casa,restul le-am facut inainte de a ne casatori pe numele lui si eu nu am dreptul la ele,nu pot dovedi ca le-am facut impreuna..si el a inceput sa bea zilnic..nu este violent fizic..doar verbal ..daca aveam parintii in tara nu era o problema,dar ei sunt stabiliti in alta tara de multi ani..
baiatul are 6 ani,in curand 7..e in relatie buna cu el..in acele putine momente cand stau impreuna...dupa cum am spus,a ajuns sa bea zilnic si nu vine decat sa manance si seara la culcare..
Mda. Divortul sub aceasta forma, in care se dau drepturi si obligatii legate de copil, parintii stand in fapt sub acelasi acoperis mi se pare o grava eroare judiciara.
Dupa cum v-am spus, dovediti ca acolo ii va fi mai bine. Avand 7 ani e posibil sa nici nu fie audiat de instanta, dar daca il convingeti sa fie interesat de dorinta dvoastra, puteti insista ca instanta sa-l asculte si pe el.
l-au audiat si la proces..asa a decis judecatorul,pt ca am obtinut si un ordin de protectie,doar partial..locuind in aceeasi casa..baiatul vrea sa mearga...doar ca pe tatal sau nu il inmoaie nimic..nici macar rugamintile lui..trebuie sa ajung in instanta pentru ca altfel nu se poate,dar vroiam sa stiu daca am vre-o sansa..ca nu imi permit sa cheltui niste bani degeaba..