avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general terminare leasing
Discuție deschisă în Contabilitate în general

terminare leasing

In urma cu mai multi ani au fost cumparate in leasing niste utilaje . Platile au fost facute dupa instiintarile de plata in care era trecuta de ex rata de 1000 EUR si dobanda de 50 EUR. In contabilitate inregistrarile au fost facute conform instiintarilor. Spre sfarsitul unuia dintre contracte , in momentul in care am primit de la administrator si desfasuratoarele leasigurilor, am vazut ca sumele din ct 167 erau mult mai mici decat ar fi trebuit. Analizand desfasuratoarele am vazut ca in lunile in care nu erau rate scadente erau trecute sume reprezentand dobanzi. Pe instiintarile de plata insa acestea nu se regaseau. Se platea suma trecuta in instiintare. Care este modul corect de a face corectiile necesare. Ce inregistrari trebuie facute? Diferenta de dobanzi o putem inregistra acum? Vom storna valoarea din ct 167 si o vom trece in ct 666?
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 11:23, 1 Martie 2016
Bine-nțeles că faceți corecția acum!
Întâi analizați dacă impactul în P&L este semnificativ.
Dacă da, corectați prin contul 117, dacă nu, pe seama exercițiului curent (stingeți 167 prin cheltuieli).

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing financiar -inregistrari contabile - este corect? irina petcu irina petcu Am urmatoarea situatie: - In luna februarie 2008, o firma a achizitionat un camion in leasing financiar. In luna septembrie, patronul s-a hotarat sa il ... (vezi toată discuția)
Dobanda leasing- inregistrare contabila simomagda simomagda In cazul unui leasing in valuta,se constituie extracontabil dobanda ce trebuie platita luand in calcul euro la data semnarii contractului iar stingerea lunara ... (vezi toată discuția)
Leasing financiar in derulare gabiclenciu gabiclenciu am urmatorul caz:un leasing financiar din 2006,care are finalitate in 2010.Cand s-a facut nota 471=1687 s-a calculat dobanda la un anumit curs euro.Pana acum ... (vezi toată discuția)