avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Patrimoniu inițial al asociațiilor de doar 200 de lei
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Patrimoniu inițial al asociațiilor de doar 200 de lei

Camera Deputaților, cameră decizională, tocmai a adoptat o inițiativă legislativă privind reducerea patrimoniului inițial de la 1050 lei la doar 200 de lei, sumă fixă. Astfel, legiuitorul renunță la regula de un salariu minim pe economie în cazul asociațiilor, dar nu și în cazul fundațiilor. Legea este la promulgare.

Ce părere aveți?

[ link extern ]

Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:39, 9 Aprilie 2016
Un praf in ochi electoral. Nu e rea modificarea, dar daca era sa facem o lista de prioritati in modificarile necesare la OG 26 / 2000, asta nu cred ca intra in top50... nu de asta e greu de infiintat o asociatie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea cametei Teemo Teemo Am o dilema legata de legea cametei proaspat adoptata. Sunt (ne)fericitul partas al unui contract de imprumut dubios. Din cate am inteles a fost adoptata de ... (vezi toată discuția)
Proces legislativ. ContSters394463 ContSters394463 Buna ziua ! Nu am cunostinte in domeniu si pun o intrebare: Daca parlamentul voteaza o modificare a unui articol dintr-o lege este necesar ca presedintepe ... (vezi toată discuția)
Suma minima patrimoniu asociatie masterflo masterflo Bună seara. Doresc sa înființez o Asociație non profit pentru a beneficia de redirecționarea impozitului de 2%. Îmi puteți spune va rog care este suma ... (vezi toată discuția)