avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Suma minima patrimoniu asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Suma minima patrimoniu asociatie

Bună seara. Doresc sa înființez o Asociație non profit pentru a beneficia de redirecționarea impozitului de 2%. Îmi puteți spune va rog care este suma minima de depus pentru patrimoniu? Nu găsesc în nici o lege specificata aceasta suma. Multumesc
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:36, 15 Septembrie 2018
Buna ziua,

Patrimoniul minim al unei asociatii este in valore de 200 lei, conform art. 6 alin. (1) lit. f) din Ordonanța nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații.
200 lei. Scrie expres in OG 26 / 2000, In ce lege ati cautat? Nu exista alta reglementare decat OG 26 / 2000.....
Conform ordonantei mentionate de dumneavoastra, patrimoniul inițial al asociației trebuie sa fie constituit din cel putin 2 salarii minime brute pe economie. S-a schimbat legea intre timp sau nu interpretez eu bine? Multumesc.
OG 26 / 2000 in forma actuala prevde 2oo lei. Prevedea 2 salarii minime brute pe economie in varianta ei initiala, dar intre timp a suferit modificari...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare asociatie - patrimoniu initial portik portik Care este patrimoniul initial al unei asociatii ? a) un salar brut pe economie ? (conf. OG nr.26/2000 art.6) sau b). doua salarii brut pe economie ( ... (vezi toată discuția)
Ce tip de o.n.g. am nevoie? ADouaSansa ADouaSansa Buna ziua tuturor. :D Incerc a infiinta o organizatie non-guvernamentala pentru infiintarea unui nou centru de dezintoxicare (toxicodependenta droguri) ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei asociatii/fundatii marxxl marxxl Vreau alaturi de cativa prieteni sa constituim o organizatie prin care sa invatam copii sa cante la intrument, vocal, teatru, practic cursuri de arta. Sub ce ... (vezi toată discuția)