avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... de ce oare nu se poate?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

de ce oare nu se poate?

in alegerie locale, doi frati,(frate si sora);
cu nume diferte( prin casatorie) din partide diferite, pot candida la funtia de consilier local?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 6 Martie 2016
Nu exista o astfel de interdictie prevazuta in legislatie.

Legea 115/2015
Art. 4
(1) Au dreptul de a fi alesi
consilieri si primari cetatenii cu drept de vot care au implinit, pana in ziua alegerilor inclusiv, varsta de cel putin 23 de ani, daca nu le este interzisa asocierea in partide politice, potrivit art. 40 alin. (3) din Constitutia Romaniei, republicata.
(2) Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unitatii administrativ-teritoriale in care urmeaza sa fie alese.
(3) La sectoarele municipiului Bucuresti pot candida si pot fi alese persoanele care au domiciliul in municipiul Bucuresti, indiferent de sector.
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Românii din ţară şi străinătate la alegerile locale şi parlamentare? Toiag Toiag Pentru primar şi consilieri candidaţii trebuie să aibă domiciliul în localitatea în care candidează şi trăiesc în România? Dacă sunt la lucru ... (vezi toată discuția)
Candidati la alegeri locale biborka biborka un prieten de al meu vrea sa candideze la alegerile locale ca consilier local. inca nu a deplinit 23 de ani. poate sa candideze sau nu? eu asa am citit ca ... (vezi toată discuția)
Candidatura alegeri locale ady_dinu ady_dinu de cat timp trebuie sa am domiciliul intr-o comuna pentru a putea candida pe o lista de consilieri a unui partid politic in aca comuna? (vezi toată discuția)