Presedintele a scris:
In instanta, in acest caz, repet, Asociatia NU ESTE una din parti!
Devine una parte intimata doar daca refuza reparatia sau decontarea reparatiei la proprietatea comuna!
De ex.: se sparge teava in perete si trebuie spart peretele pentru a avea acces. In acest caz inlocuirea tevii si reconstructia peretelui revine Asociatiei. Daca se sparg si 2-3 placi de faianta pentru aceasta operatiune si pe acelea trebuie sa le suporte Asociatia tot din fondul de reparatii. Dar de la 2-3 placi la inlocuirea intregului decor e cale lunga si... nedecontabila!
Pana aici total de acord.
In schimb daunele provocate la vecinii de la etajele inferioare NU le suporta Asociatia ci, eventual, proprietarul apartamentului in care a avut loc avaria! Modul in care il suporta se stabileste intre el si cei afectati si poate fi: amiabil sau litigios!
Aici nu ne mai potrivim. Nu are de ce sa le suporte proprietarul apartamentului in care a avut loc avaria decat daca el a cauzat in mod direct (prin interventie asupra lor) avaria la partile comune (in acest caz si reparatia lor o suporta tot el). Altfel nu are de sa plateasca el reparatia celuilalt cand nu are nici o vina in cauzarea ei - vina aici este a asociatiei care nu a intretinut corespunzator instalatiile comune.
Apa Nova repara drumul sau AR TREBUI sa-l repare? :)
De calitatea lucrarilor efectuate la noi in tara consider ca nu are rost sa discutam - stim cu totii cum sunt. Si TOATE, inclusiv cele noi....
Toate bune.