avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungire contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungire contract

Buna ziua
imi puteti spune cum se procedeaza
contractul initial a fost pt per determnata 17.06.2015-17.09.2015, apoi relungire prin act adit 18.09.15-18.12.15, inca o prelungire 19.12.15-18.03.2016
se mai poate face inca o prelungire prin act aditional sau este obligatoriu nedeterminata sau incetare cim?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 8 Martie 2016
Multumesc frumos. Dar daca intre timp, angajatorul vine cu o modicare (vrea sa treaca angajatul pe o perioada de 3 luni) la 4 ore? Am inteles ca 2 luni de 4 ore inseamna o luna de 8 ore. Dar mai departe ma incurc. Ar insemna ca rezilierea sa se faca dupa 15 iulie?
Alexxa2

Da, se pot incheia acte aditionale de prelungirea duratei fara a exista o limitare a numarului acestora.
Calculul facut de dvs este valabil numai pentru somaj, durata timpului de munca nu influenteaza durata vechimii in munca sau a stagiului de cotizare la pensie.

Eu ma refer la perioada 1martie-30mai, vrea sa ne treaca la 4 ore, apoi de la 1 iunie sa ne treaca la 8 ore. Eu doresc sa plec de la actualul loc de munca dar tin neaparat sa fac 1 an in campul muncii deoarece alti angajatori doresc minim 1 an experienta in domeniul respectiv.
Multumesc.
Am mentionat anterior ca nu va afecteaza durata timpului de munca partial - 4 pre/zi - la calculul vechimii in munca.

Astfel, 1 an lucrat cu norma intreaga = 1 an lucrat cu timp partial = 1 an vechime in munca.

Asa ceva reiese din prevederile art.106 alin.1 C.mun.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Prelungire contract perioada determinata Ank27 Ank27 Buna ziua!Imi puteti confirma ca, contractul de munca incheiat pe durata determinata se poate prelungi de \"n\" ori in decurs de 36 luni, dar durata unei ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract determinat ELENA2009 ELENA2009 buna ziua. conform noilor modificari ale codului muncii de cate ori pot prelungi un contract de munca? daca am un contract initial de 1 an, aditional 1- ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata/concediu de maternitate monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua.In urma cu 3 luni m-am angajat cu un cm pe per determinata, iar in data de 6 mai s-a facut un act aditional de prelungire pe inca 3 luni. 1. De cate ... (vezi toată discuția)