Buna seara m-a frecat in parcare o masina , am luat copii de pe talon , CI, permis ... etc , am masina inmatriculata in Spania si mi-a expirat asigurarea de doua saptamani.
Pot sa imi fac masina pe asigurarea vinovatului?
Compania de asigurari unde are incheiata polita rca soferul vinovat de proucerea accidentului este obligata s ava deschida dosar de dauna si sa il solutioneze . Aceasta nu este conditionata de valabilitatea politei dv RCA
Probabil a fost incheiat un constat amiabil, insa pentru a se putea incheia acesta era necesar ca ambele parti implicate in accident sa aiba asigurari RCA valabile.
De ce? Pentru ca asa scrie in lege, dar si pentru ca in functie de cele bifate in formularul de constat asiguratorii stabilesc cine este vinovat de producerea evenimentului asigurat.
Prin urmare in aceasta situatie constatul, documentul care sta la baza stabilirii culpei, nu trebuia incheiat, una dintre parti neavand RCA.
In acest caz trebuie mers la Politia Rutiera, care va elibera un proces verbal de contraventie, sau alt document (daca incidentul nu a fost pe drum public), care va sta la baza stabilirii vinovatiei.
Insa, in acest caz, este posibil sa fiti sanctionat pentru lipsa RCA si eventual anuntare eveniment rutier dupa 24h.
Interesante punctele de vedere ale tuturor celor care posteaza. De ce ?
- pt. ca se presupune ca la intelegere amiabila AMBII sa fie "impecabili" legal ( incl. RCA... )
- da, dar si celelalte opinii sunt corecte: cel din parcare nu avea RCA pt. ca NU circula cu masina pe drumurile publice ( inca nu e obligatoriu RCA daca tii masina in parcare ! )
...ca de obicei legile RO nu au nici o treaba cu realitatea... ceva de genul: daca nu ai TOATE actele in regula, oricine iti poate face orice rau proprietatii tale, nu ? hm !
Accident rutier
valentinnacu
Buna seara.Am o nelamurire daca ma puteti ajuta, va rog: Ma deplasam pe strada X (asta insemnand in parcare) pentru a-mi parca masina, in loc amenajat parcarii ... (vezi toată discuția)
Rca
DAN921125
Ex: masina cu RCA, loveste o masina fara RCA si masina cu RCA este de vina. Cum se rezolva problema si cine repara masinile? Ce pateste cel cu masina fara RCA? ... (vezi toată discuția)