avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare detector si senzor pentru gaz - abuz sau ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare detector si senzor pentru gaz - abuz sau necesitate?

Acum cateva zile s-a produs o avarie la o vecina pe scara mea: a sunat la gaze schimbarea racordului de la aragaz ca se simtea un iz de miros de gaz. Aia au venit, au oprit gazele pe toata scara, i-au schimbat racordul insa au refuzat sa ne dea drumul la gaze pe motiv ca nu avem senzori de gaze. Am fost anuntati ca cei care avem la bucatarie geam termopan sunt obligati sa-si monteze jucaria, cei care nu au ferestre de termopan sunt scutiti de acest detector de gaze.
Nelamurirea mea vine de ce eu sunt obligat ca am ferestra de termopan sa-mi pun si ailalti care n-au nu sunt obligati. Mai ales ca fiecare bucatarie are nisa de aerisire.
Am studiat Monitorul Oficial part.1 nr.969 din 28.12.2015 cat si Ordinul ANRE 32/2012 si nu am gasit de loc acest motiv al ferestrelor termopan versus fara termopan.
Ma poate lamurii cineva competent? Imi pare a fi un abuz.
Multumesc
Adam Grecu a scris:

Referitor la senzori si utilitate lor: senzorii sunt foarte utili, dar din cate stiu eu au un termen de valabilitate. Daca acest termen este depasit, dispozitivul nu-si mai face treaba, adica sa inchida valva electromagnetica,daca o aveti. Senzorul montat la mine in bucatarie are 14 ani. Din timp in timp il "testez" si am observat ca actioneaza, adica inchide valva, pe care apoi trebuie sa o armez. Acelasi lucru i-am sfatuit si pe vecinii mei


Întrucât blocul din care fac parte are montați senzori de gaz, pot confirma că sunt utili (cei care opresc gazul la nivel individual, exact la intrarea țevii în bucătărie). Costul nu este mare (raportat la perioada de funcționare), iar pentru un senzorul pe care îl am, timpul de bună funcționare este de 7 ani.

Într-adevăr au o rată de fals-pozitivitate destul de mare (acționează și la alte substanțe decât metan), însă nu ceva de speriat. Eu le-aș recomanda în special în blocurile în care locuiesc persoane în vârstă, pentru că acestea pot să nu observe problemele de la aragaz (unde locuiesc o bătrână a murit într-un incediu pornit de la aragaz, înainte de montarea detectoarelor).
Buna ziua,
Revin si eu cu o problema despre care nu am gasit informatii...
Recent am fost informat ca sunt obligat sa mi se monteze ceva aparatura de la gaze.
Din pacate eu nu am fost in acea perioada acasa, doar sotia! Dupa cum stiti e vorba de dedectorul de gaze!
Problema e ca eu nu am aragaz, doar plita electrica si nu intentionez sa folosesc gazele in nici un fel!
Sotia mea a spus lucrul asta administratorului si i s-a spus ca nu conteaza ca suntem obligati si ca suntem singurii din bloc care nu avem...
A acceptat, a platit 100 si ceva de lei si restul de vreo 300 cica o sa-i ia din intretinere!

Am ajuns intr-un final acasa si am vazut ca mi-a fost montat un robinet mare, un racord si un detector lasat atarnat pe hota, nepus in functiune. Inainte era blocata si inchisa teava! Acum am dita mai robinetul si un furtun care atarna pe acolo...

Acum sunt plecat si am inceput sa ma gandesc ca pare super dubioasa treaba.. Cica si aia care au montat erau doi super dubiosi, i-a fost si frica de ei!

In lege am vazut ca scrie “pentru incaperile in care sunt aparate de utilizare a gazelor”!

Deci, ce parere aveti? Eu am sa sun sau scriu la anre sa vad ei ce zic!
Salut.
Până la urmă cum ați rezolvat,v-au montat detectorul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detector gaz coco250803 coco250803 As dori sa stiu daca este obligatoriu sa am montat detector de gaz!Mentionez ca am ca surse de incalzire sobe convector,si am montate geamuri termopan!Va ... (vezi toată discuția)
Detectoare gaz obligatorii catalinntn catalinntn Buna ziua, Asi dori sa stiu daca incepind de anul acesta, exista obligativitatea montarii detectoarelor de gaz si la utilizatorii care nu au decat un ... (vezi toată discuția)
Instalare senzor gaz si electrovalva Rozalia99 Rozalia99 Buna ziua, Administratorul blocului in care locuiesc a apelat la o firma autorizata pt. ca sa monteze electrovalve cu senzori pt. depistarea scurgerilor de ... (vezi toată discuția)