avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Mostenitorul Co-debitorului unui credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Mostenitorul Co-debitorului unui credit ipotecar

Buna seara,

Va rog mult de tot sa ma lamuriti intr-o privinta.

In cazul unui credit ipotecar cu un Imprumutat si un Co-debitor (acesta si garant ipotecar) - daca decedeaza Co-debitorul, mostenitorii acestuia vor avea responsabilitatea creditului (mai precis a platii ratelor) sau vor avea doar obligatia de a deveni garanti ipotecari?

Se exclude ipoteza in care se renunta la mostenire.

V-as multumi enorm pentru in raspuns in reala cunostina de cauza!


Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:02, 16 Martie 2016
Buna seara,
Acceptarea mostenirii presupune acceptarea si a activului si a pasivului.In aceste conditii mostenitorii vor prelua si TOATE indatoririle defunctului.
Este vorba de codebitor si nu de titularul creditului
Din cate m-am informat, Codebitorul nu contribuie la plata lunara a ratelor, insa este obligat sa preia obligatiile de plata ale debitorului principal in cazul in care aceasta inceteaza sa mai plateasca creditul. Acest lucru m-ar interesa in mod expres - daca mai revin obligatii mostenitorului in cazul in care titularul isi plateste singur creditul.

Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2016
IuliaPopescu, utilizator
Daca acel credit e platit, creditorul nu are motive sa se indrepte impotriva codebitorului, respectiv impotriva mostenitorilor acestuia.
Daca nu va plati, se vinde casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co-debitor contract imprumut cu ipoteca si calitate de sot IuliaPopescu IuliaPopescu Buna ziua, v-as ruga sa ma lamuriti, in cazul decesului co-debitorului unui contract de imprumut cu ipoteca, cu calitatea de sot - ce se intampla in cazul ... (vezi toată discuția)
Codebitor contract credit iuliap01 iuliap01 Buna ziua, In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar cris113 cris113 Buna ziua As dori sa intreb daca am un credit ipotecar in care am calitatea de co-platitor , sotul fiind titularul creditului, in cazul divortului , lasandu-i ... (vezi toată discuția)