avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

daca tatal meu mi-a trecut 2565 mp de pamant arabil pe care am construit si o casa pe numele meu am platit si impozit timp de 15 ani.am titlu de proprietate pe numele meu inainte de casatorie...dar cei de la primarie spun ca titlul nu e valabil din cauza ca nu exista la primarie nici un act care sa dovedeasca faptul ca mi-a trecut acea bucata de pamant prin vanzare-cumparare..,donatie,sau altele.se aplica uzucapiunea?si in plus ma intreb se poate sa nu fie actul valabil in conditiile in care pe baza acelui titlu am trecut-o pe nora mea in spatiu.,am facut un proiect cu bani europeni..si platesc si impozit de vreo 15 ani.precizez ca tatal meu a decedat dupa ce mi-a facut acel titlu de proprietate.vreau sa va mai spun ca am doi frati.unul din ei a deschis taxa de succesiune.si(spune el)ca asa au constat cei de la primarie ca titlul nu e valabil. va intreb ma afecteaza pe mine sau proprietatea primita de la tata, in vreun fel?e normal sa se aduca la masa succesorala si proprietatea mea?eu nu am alte pretentii.va rog ajutati-ma cu un raspuns.multumesc:)
Eu nu sunt in tara dar revin peste cateva zile.e posibil sa faca fratii mei in asa fel incat sa ''contribui'' si eu la cheltuielile pentru succesiune?

Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2016
mihaela_joitescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:35, 18 Martie 2016
nu stiu sa va raspund la aceasta intrebare.nu ma pricep la ''acte'' si pana in momentul de fata nu m-am indoit de faptul ca sunt ''proprietara''.existau mostenitori la momentul respectiv si anume mama mea si ceilalti doi frati ai mei.si acum sincer sa va spun ma intreb si eu cum mi-au eliberat acel titlu.tin sa precizez ca nu am facut nici un contract de vanzare cumparare sau altceva cu tatal meu.
spuneti-mi va rog ar trebui sa merg la un birou de avocatura cu toate actele sa ma lamureasca sau ce ar trebui sa fac?sa dau primaria care a eliberat titlu in judecata?intradevar titlul este invalid si am platit impozit 15 ani degeaba?dar alta intrebare ar fi cum am reusit sa fac acel proiect cu bani de la UE ,pe care i-am si primit ulterior daca acum cei de la primarie spun ca actul nu e valid??nu mai inteleg nimic.poate ma lamuriti cat de cat.si altceva as vrea sa va intreb se poate face uzucapiune in aceste conditii??

Cetateana x (adica eu) mostenitoarea defunctului(si aici e liber) din satul y comuna..judetu.....primeste in proprietate 2565 mp din care:
-prin constituirea dreptului de proprietate 2565 mp situata pe teritoriuly

ps.:acei 2565 mp care mi i-a ''trecut'' mie sunt pe titlul de proprietate al tatalui

Poate nu inteleg eu bine!
In titlul eliberat de Comisia Judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate primiti terenul in calitate de mostenitoare a defunctului tata care era inca in viata:O la data eliberarii titlului si apoi spuneti ca cei 2565 mp sunt pe titlul de proprietate al tatalui!:hm:

Se pune intrebarea cum de ati primit numai dvs. terenul din moment ce existau si alti mostenitori la data eliberarii titlului.

Parcela de 2565 mp apare cumva distinct si in alt titlu de proprietate al tatalui?

Ar fi bine sa mergeti la un avocat caruia sa ii prezentati actele pe care le detineti si care sa descalceasca situatia.

Daca se dovedeste ca actul respectiv nu a fost emis cu respectarea legii si a fost folosit pntru accesarea unor fonduri europene este posibil sa se ajunga la o situatie mai complicata, sa returnati banii UE!
Doamneee...ce incurcaturaaa...dar ma intreb cei care au analizat titlul cand am facut acel proiect nu aveau cum sa isi de seama ca actul nu e bun?sau cum am trecut-o pe nora mea in spatiu pe baza acestiu titlu ''invalid''.Parcela care mi-a fost ''trecuta'' mie apare pe singurul titlu de proprietate al tatalui meu.(bineinteles pe langa alte parcele la care eu nu am pretentii)ma intereseaza strict sa ma asigur ca titlul e valabil.

Se pune intrebarea cum de ati primit numai dvs. terenul din moment ce existau si alti mostenitori la data eliberarii titlului.

pentru ca tata a vrut sa-mi treaca mie acei 2565 mp...eu fiind singura fata ,sa aiba o siguranta ca o sa raman cu acea parcela.acum va intreb eu:trebuie sa iau parte neaparat la succesiune(in conditiile in care nu am alte pretentii) sau pot apela la uzucapiune?se poate sa fi fost doar un titlu facut in asa fel incat dupa moartea lui eu sa devin automat proprietar de drept a parcelei fara sa iau parte la succesiune?
Din moment ce titlul a fost emis de o autoritate a statului si este original inseamna ca este un document valabil, pana la proba contrara.
Singurul lucru care putea lasa loc de interpretare era faptul ca era trecuta liniuta la numele defunctului!
Trebuie sa discutati cu un avocat despre uzucapiune.
Trebuie sa participati si dvs. la dezbaterea mostenirii impreuna cu ceilalti mostenitori.

Daca parcela este cuprinsa in titlul de proprietate al tatalui si acesta nu v-a transmis terenul printr-un document de transfer al proprietatii (donatie, contract de v/c) ramane sub semnul intrebarii titlul de proprietate care a fost intocmit direct pe numele dvs..

Parcela care mi-a fost ''trecuta'' mie apare pe singurul titlu de proprietate al tatalui meu.(bineinteles pe langa alte parcele la care eu nu am pretentii)ma intereseaza strict sa ma asigur ca titlul e valabil.

Sa intelegem ca exista doua titluri, unul numai pe numele dvs. cu cei 2565 mp si inca unul pe numele tatalui in care pe langa alte parcele apar si cei 2565 mp?

Chiar nu mai pricep nimic si ceata e si mai deasa!:(
Sa intelegem ca exista doua titluri, unul numai pe numele dvs. cu cei 2565 mp si inca unul pe numele tatalui in care pe langa alte parcele apar si cei 2565 mp?

EXACT.offff...nu mai stiu unde sa mai apelez cred ca singura varianta ramane un avocat:slap:

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea mihaela_joitescu mihaela_joitescu daca tatal meu mi-a trecut 2565 mp de pamant arabil pe care am construit si o casa pe numele meu am platit si impozit timp de 15 ani.am titlu de proprietate pe ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune MacoveiNiculae MacoveiNiculae Buna dimineata, La data emiterii unui titlu de proprietate (1994) pentru o mostenire, a fost omisa o parcela de teren de circa 1700 mp, care a fost si este in ... (vezi toată discuția)
Succesiunea aaannn aaannn As dori sa stiu daca o succesiune facuta acum 20 de ani se mai poate redeschide si daca se poate face doar dupa o parte din mostenire,in cazul de fata este ... (vezi toată discuția)