avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

daca tatal meu mi-a trecut 2565 mp de pamant arabil pe care am construit si o casa pe numele meu am platit si impozit timp de 15 ani.am titlu de proprietate pe numele meu inainte de casatorie...dar cei de la primarie spun ca titlul nu e valabil din cauza ca nu exista la primarie nici un act care sa dovedeasca faptul ca mi-a trecut acea bucata de pamant prin vanzare-cumparare..,donatie,sau altele.se aplica uzucapiunea?si in plus ma intreb se poate sa nu fie actul valabil in conditiile in care pe baza acelui titlu am trecut-o pe nora mea in spatiu.,am facut un proiect cu bani europeni..si platesc si impozit de vreo 15 ani.precizez ca tatal meu a decedat dupa ce mi-a facut acel titlu de proprietate.vreau sa va mai spun ca am doi frati.unul din ei a deschis taxa de succesiune.si(spune el)ca asa au constat cei de la primarie ca titlul nu e valabil. va intreb ma afecteaza pe mine sau proprietatea primita de la tata, in vreun fel?e normal sa se aduca la masa succesorala si proprietatea mea?eu nu am alte pretentii.va rog ajutati-ma cu un raspuns.multumesc:)
Eu nu sunt in tara dar revin peste cateva zile.e posibil sa faca fratii mei in asa fel incat sa ''contribui'' si eu la cheltuielile pentru succesiune?

Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2016
mihaela_joitescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:35, 18 Martie 2016
O parcela pe titluri diferite! :O
:slap: In sfarsit, m-am prins! Greu!:sticktongue:
Cred ca era mai simplu daca de la inceput ne spuneati acest lucru.:)
In acest caz e clar ca situatia este cam intortocheata si nu o mai poate clarifica decat un avocat (sau notar).
La masa succesorala se va depune titlul tatalui deoarece se dezbat bunurile lui.
Pentru a ca transmite o parcela din titlul respectiv tatal trebuia sa faca o dezmembrare si sa va faca o donatie.
In ce conditii a fost emis titlul cu terenul pe numele dvs., teren aflat pe alt titlu este chiar un mister care poate fi lamurit de un avocat(sau notar).

Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2016
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea mihaela_joitescu mihaela_joitescu daca tatal meu mi-a trecut 2565 mp de pamant arabil pe care am construit si o casa pe numele meu am platit si impozit timp de 15 ani.am titlu de proprietate pe ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune MacoveiNiculae MacoveiNiculae Buna dimineata, La data emiterii unui titlu de proprietate (1994) pentru o mostenire, a fost omisa o parcela de teren de circa 1700 mp, care a fost si este in ... (vezi toată discuția)
Succesiunea aaannn aaannn As dori sa stiu daca o succesiune facuta acum 20 de ani se mai poate redeschide si daca se poate face doar dupa o parte din mostenire,in cazul de fata este ... (vezi toată discuția)