avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme inundatii repetate de la vecinul de sus
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme inundatii repetate de la vecinul de sus

Buna ziua,

Apelez la expertiza Dvs. pentru a incerca sa rezolv o situatie cu care ne confruntam de cca 6 ani de zile, de cand proprietarul apartamentului de la etajul superior l-a inchiriat. Problema consta atat in inundatiile extrem de frecvente, produse prin tavan (statistic, la fiecare 3-4 luni) , cat si la timpul mult prea lung necesar “remedierii” cauzelor acestor inundatii. Chiriasii dlui de sus nu raspund, nu-i intereseaza si de altfel nici nu au suficienta intelegere incat sa nu mai foloseasca apa pana la remedierea defectiunii, motiv pentru care noua ne ploua in baie cu saptamanile, tavanul este distrus, peretele ud, instalatia de iluminat din baie scrurcircuitata si schimbata de 3 ori deja, etc. Proprietarul apartamentului locuieste in alta parte si dupa primii ani de inundatii mi-a lasat un nr de mobil la care raspunde cand si daca are chef. Intr-un tarziu apare, vine sa vada cum curge apa prin tavan, zice ca repara, dupa care dispare. Apa se opreste pe moment, dupa care continua sa curga din nou peste cateva zile sau cateva luni in exact acelasi loc.

Administratorul blocului a venit in primii ani ori de cate ori l-am chemat sa constate inundatia, pana cand s-a lamurit ca problema nu e de la vreo teava comuna, ci strict de la domnul de sus. Spune ca a insistat si dansul telefonic la proprietar sa-si remedieze odata aceasta defectiune recurenta, dar ca mai mult de atat nu poate face, legea nedandu-I dreptul sa intervina in vreun fel pe proprietatea privata a cuiva. La ultima runda de inundatii care a ducat cca 3 saptamani si tocmai s-a incheiat, mi-a sugerat sa fac o cerere catre Asociatia de Proprietari prin care sa solicit inchiderea apei pe toata coloana respectiva, pt ca, citez “voi primi raspuns in 5-10 zile de la inregistrarea cererii”.

Intrebarea mea la Dvs, este daca cunoasteti vreo cale administrativa sau legala prin care vecinul de sus poate fi “mobilizat” sa-si remedieze defectiunea?

Va multumesc foarte mult pentru fiecare informatie, parere si sugestie !
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Legea 230 prevede cumva si obligatia Presedintelui Asociatiei / vreunui membru din Comitet / a administratorului de a veni in apartamentul meu, de a constata starea de fapt si de a semna un Proces verbal de constatare? Pana acum mi s-a tot spus ca nefiind o defectiune la coloanele comune, ci strict la vecinul de sus, dumnealor nu se pot implica !:(
Legea 230/2007 nu prevede imperativ obligatia reprezentantilor legali ai asociatiei de proprietari sa intervina,sa se implice in solutionarea problemelor ce pot aparea intre locatari
Tine de interesul fiecarui presedinte sa isi demonstreze respectul si buna credinta fata de aceia care au avut increderea sa il numeasca in functia de presedinte de asociatie ca acesta sa exercite in limitele de competenta demersuri pentru solutionarea amiabila a problemelor din asociatia de proprietari pe care o pastoreste...
Deocamdata Asociatia mi-a tot spus ca nu se poate implica in problema cu vecinul de sus, nefiind vorba de o defectiune la partile comune, ci strict la el in apartament. In aceste conditii, cine poate face o constatare formala a acestor inundatii repetate? Poate fi implicata Politia in astfel de situatii??? Nu ma intereseaza sa-mi plateasca reparatiile tavanului, tot ceea ce imi doresc este sa-si remedieze odata defectiunea si nu ma mai inunde sistematic!
Asociatia o da la intors - a numit un meserias care sa contate ca nu de la coloana comuna curge?
Mergeti pe reparatiile de la asigurator - acesta va recupera cheltuielile prilejuite de reparatie de la vinovat .

~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie asociatia de locatari alinalina45 alinalina45 Inundat de vecin, pasi de urmat pt rezolvarea problemei, model notificari?Buna ziua! De o saptamana am facut sesizare verbala catre administrator ca in baie pe ... (vezi toată discuția)
Inundatie de la vecini norby2 norby2 Buna ziua . De cateva zile bune vecina de deasupra ne inunda incontinuu . Cum sa spun . O mare parte din perete e ud, curge apa din tavan si a ajuns sa se faca ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra imi distruge tavanul de la baie periodic Vulturudac Vulturudac vecinul de deasupra imi distruge tavanul periodic,de cativa ani,are o defectiune la baie si i curge apa folosita de el la mine in baie,prin tavan si pe langa ... (vezi toată discuția)