avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare la limita de varsta refuzata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare la limita de varsta refuzata

Buna seara,
Am obtinut in instanta prin medierea partilor, grupa 1 de munca, dar casa de pensii nu vrea sa recunoasca hotararile definitive obtinute prin mediere. Ce putem face?
Cel mai recent răspuns: dodo2009 , utilizator 18:06, 22 Martie 2016
Va puteti adresa instantei de judecata ... cu cine ati mediat acordarea grupei de munca?
Medierea a fost intre noi si mediatorul intreprinderii. Am avut avocat.
E corect sa nu fie recunoscuta o hotarare judecatoreasca definitiva? Intreprinderea a fost de acord, n-a facut recurs. Iar instata, iar un an pana se judeca.
Da, este corect,
Acordul de mediere nu are valoare juridica. doar o sentinta judecatoreasca poate produce efecte asupra tertilor (poate obliga casa de pensii).
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Dar am fost in instanta si avem o sentinta civila definitiva. Daca mergem din nou in instanta ce cerem? Dam in judecata casa de pensii? De ce s-a mai introdus medierea daca nu are nici o valoare?Multumesc
Cereţi angajatorului să emită pe numele dvs. o adeverinţă cu perioada lucrată în grupa I de muncă, căci rectificări în carnetul de muncă nu ştiu dacă se mai pot face. Cu această adeverinţă vă duceţi la casa de pensii şi o să rezolvaţi problema.

Alte discuții în legătură

Varstele standard de pensionare ContSters165504 ContSters165504 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca dupa noua lege a pensiilor femeile se vor pensiona la 63 de ani incepand cu 1 ianuarie 2011 sau aceasta lege se va ... (vezi toată discuția)
Valorificare grupa munca - hotarare judecatoreasca gheorgheulici gheorgheulici In Carnetul de munca am inscris inca din anul 1990 faptul ca in perioada 1983 -1989 m-am incadrat in grupa a II-a de munca. La pensionare, Casa de pensii ... (vezi toată discuția)
Pensia grupa a 2-a de munca Lucica Pop Lucica Pop Am lucrat 13 ani în grupa a 2-a de munca (100%) și 8ani în condiții normale .Am sentință definitivă de recunoaștere a grupei .Cum ar trebui să mi se ... (vezi toată discuția)