avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare la limita de varsta refuzata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare la limita de varsta refuzata

Buna seara,
Am obtinut in instanta prin medierea partilor, grupa 1 de munca, dar casa de pensii nu vrea sa recunoasca hotararile definitive obtinute prin mediere. Ce putem face?
Cel mai recent răspuns: dodo2009 , utilizator 18:06, 22 Martie 2016
Daca am aceasta adeverinta si casa de pensii imi cere sa atasez la dosarul de pensionare hotararea judecatoreasca in baza careia s-a eliberat adeverinta, casa de pensii mai poate refuza aplicarea hotararii ca este prin mediere? Multumesc
Teoretic nu există motive pentru care să depuneți hotărârea judecătorească la casa de pensii. Nu casa de pensii trebuie să aplice hotărârea, ci angajatorul dvs. întrucât cu el v-ați judecat.

Perioadele lucrate în grupe de muncă se valorifică de către casele de pensii în baza înscrierilor din carnetele de muncă și/sau în baza adeverințelor emise de angajatori. Acest aspect rezultă cu evidență atât din Legea nr. 263/2010, cât și din H.G. nr. 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010.

Prin urmare, solicitați adeverință și depuneți-o la casa de pensii, așa cum v-am spus mai sus.
Va multumesc foarte mult. O seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varstele standard de pensionare ContSters165504 ContSters165504 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca dupa noua lege a pensiilor femeile se vor pensiona la 63 de ani incepand cu 1 ianuarie 2011 sau aceasta lege se va ... (vezi toată discuția)
Valorificare grupa munca - hotarare judecatoreasca gheorgheulici gheorgheulici In Carnetul de munca am inscris inca din anul 1990 faptul ca in perioada 1983 -1989 m-am incadrat in grupa a II-a de munca. La pensionare, Casa de pensii ... (vezi toată discuția)
Pensia grupa a 2-a de munca Lucica Pop Lucica Pop Am lucrat 13 ani în grupa a 2-a de munca (100%) și 8ani în condiții normale .Am sentință definitivă de recunoaștere a grupei .Cum ar trebui să mi se ... (vezi toată discuția)