avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe perioada determinata

Buna ziua,
va rog daca se poate sa-mi spuneti de cate ori are dreptul angajatorul sa reinnoiasca contractul de munca pe perioada determinata aceleiasi peroane. Sotia mea lucreaza de aprox. 2 ani si la trei luni sau la sase luni i-a fost prelungit contractul de munca tot pe perioada determinata. Nu cumva angajatorul are obligatia ca dupa un anumit numar de prelungiri ale CM pe perioada determinata sa incheie CM pe perioada nedeterminata?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:03, 23 Martie 2016
1. Un contract individuald e munca (CIM) incheiat pe perioada determinata se poate prelungi oricat dar numai inlauntrul termenului de 36 de luni de la data incheierii sale.

2. Dupa cele 36 de luni CIM inceteaza de drept sau se poate transforma in CIM pe perioada nedeterminata.
Angajatorul nu are nicio obligatie de a modifica durata c.i.m. din determinata in nedeterminata.

art.82 C.mun.
...
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
...
art. 82 alin (4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.
Antdy a scris:
art. 82 alin (4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata...

1. Prelungirea unui CIM pe perioada determinata nu inseamna ca se incheie un nou CIM.

2. Este vorba de acelasi CIM care se poate prelungi de mai multe ori dar fara a se depasi, cumulat, 36 de luni.
Antdy

Confundati incheierea c.i.m. cu prelungirea duratei c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)
Termen de emitere a acului aditional in caz de prelungire cim ? 22.08.2009 22.08.2009 Va rog a ma ajuta la urmatoarea prolema : Am salariati angajati pe perioada determinata de 1 luna de zile, stiu ca dupa CM am dreptul la 3 prelungiri ... (vezi toată discuția)
Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)