avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

Anul trecut am facut o refinantare la o banca. Am inceput sa achit din rate, pana la un moment dat cand am fost nevoita sa ma mut. Ulterior a avut loc si decesul tatalui meu, cheltuieli foarte mari. Am incercat sa ajung la zi cu ratele, dar banca pune presiuni f mari. Am ajuns si eu sa ma imbolnavesc. Atata timp cat fac eforturi si dorind sa imi achit datoria, depunand in fiecare luna sume de bani, banca poate sa ma execute silit?

In niciun caz cu executorul. Repet: incercati un consens cu banca! Altfel, cu toata compasiunea, NIMENI nu e interesat de soarta dvoastra si a copilului.
Ca si hint, nici banca aia mare nu are nevoie de vreo reclama negativa. Negociati la sange (pe bune!) reducerea ratei contra extinderii perioadei de creditare!
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2016
ContSters257745, utilizator
Daca platiti o suma care sa acopere macar o parte din restanta, in asa fel incat sa nu se ajunga la mai mult de 2 rate intarziere, cumulat, nu vor trece la executare.
Am sa mai incerc, le-am spus ca prin executare s-ar putea ca ei sa ajunga la o suma mai mica decat rata initiala. Si au spus ca nu ii intereseaza. Tocmai mi-a murit si tatal si sint intr-un blocaj major. Le-am aratat buna mea credinta, depunand sume mai mari decat valoarea ratei. Fac presiuni foarte mari.
Poprirea bancii nu va poate depasi 1/3 din salariu. Ca le convine sau nu, dvoastra stiti.
1/3 din venitul net sau brut? Executarea silita se face in urma unei hotarari judecatoresti sau intai vand creanta unei firme de recuperare. Voi incerca sa negociez cu ei. M-am imbolnavit din caua`presiunilor pe care ei le fac. Multumesc mult pentru sfaturi.

Alte discuții în legătură

Executare silita vishu vishu Buna ziua, Pentru un credit de nevoie personale contractat in 2021 de aproximativ 103000 lei, din care au mai ramas aproximativ in jur de 85000 de lei (ratele ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre executare geta6 geta6 In cazul unei datorii la banca neachitata , executorul trebuie sa treaca prin tribunal? Se primeste vreo citatie? (vezi toată discuția)
Calcul rentabil maria ion maria ion Buna ziua, am mai multe rate la banci. Totalul acestora a ajuns sa fie egal cu salariul pe o luna. Din pacate, de cca trei luni nu mai lucrez. Am tot incercat ... (vezi toată discuția)