avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - stabilire vinovatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - stabilire vinovatie

Buna seara.
In data de 22.03.2016 am fost implicat intr-un accident auto. Circuland regulamentar am ajuns in spatele unei masini care mi-a semnalizat dreapta sa o depasesc. Am semnalizat stanga, am intrat in depasire si cand eram in dreptul acesteia am vazut o masina venind din sensul opus. Pentru a evita un impact frontal am intrat brusc pe sensul meu de mers fara sa ating masina pe care am depasit-o. Soferul acesteia s-a speriat si a tras de volan dreapta ajungand intr-un sant. Imediat ce am putut am oprit si eu masina mea, le-am dat ajutor celor doua persoane din autoturismul lovit si am asteptat sosirea echipajelor de politie. Soferul nu a fost ranit iar pasagerul din dreapta a iesit pe picioarele lui dar fiind ranit usor la mana a ajuns la spital pentru analize detaliate. Am fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost negativ. Masina mea nu are vreo urma de lovire, nu am depasit viteza regulamentara iar depasirea s-a realizat printr-un loc permis.
- Sunt considerat vinovatul accidentului? Daca da, care este motivul?
- Care ar putea sa fie pedeapsa pentru o astfel de fapta si ce despagubiri voi fi obligat sa platesc?
- Declaratiile trebuie date la locul accidentului?
- Daca nu accept ca sunt vinovat cum as putea sa contest si ce ar trebuie sa fac pentru a ma apara?
- Prin asigurarea RCA se pot acorda despagubiri atat soferului masinii cat si pasagerului vatamat?
- Cat timp poate sa dureze o astfel de ancheta de stabilire a vinovatului?
Va multumesc mult si astept raspuns cat mai rapid.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2016
Maria.g, utilizator
Nu cred ca vei fi considerat vinovat .Ancheta dureaza ani de zile . Asiguratorul plateste cheltuielile pentru toate partile vatamate .Declaratiile se dau la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier adytzu1020 adytzu1020 Buna ziua, doresc un raspuns obiectiv cu privire la stabilirea vinovatiei intr-un accident rutier, in urmatorul context: Ma deplasam cu masina pe un drum ... (vezi toată discuția)
Despãgubire rca în cazul stãrii de ebrietate. alimache alimache salutare! pe data de 1 mai 2009 am fost implicat într-un accident destul de grav avînd în vedere numărul mare de victime. pe scurt, de pe contrasens, ... (vezi toată discuția)
Cal accidentat ambrosieiulian ambrosieiulian buna ziua,am avut un cal pe care il tineam in grajdiul proprietatii mele si intr-o seara a disparut din grajd.nu imi pot da seama daca cineva a intrat si i-a ... (vezi toată discuția)