avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare divort!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare divort!!!

Cum pot sa intarzii cat se poate de mult desfasurarea unui proces de divort in care sunt parat si cu care nu sunt de acord?
Cel mai recent răspuns: mihaelaak , utilizator 12:08, 25 August 2009
andymaurul a scris:

Domnule,va rog sa memorati:

3.La al treilea termen solicitati proba testimoniala cu martori si expertiza psihiatrica a fostei sotii,pe motiv ca in opinia dvs. sufera de afectiuni psihice ,nu a fost si nu este stapana pe actiunile sale(dureaza cel putin doua luni);

Hmm, ce idei avocatesti dl.consilier :) Daca va ganditi ca dna , de care dnul oricum nu era convins pana nu demult ca vrea sa divorteze (motivele fiind mai mult de ordin patrimonial...) ,va fi declarata iresponsabila, sa spunem, poate chiar sa-l ... :weg: ... pe domnul si va fi achitata...:secret:
godspeed a scris:

andymaurul a scris:

3.La al treilea termen solicitati proba testimoniala cu martori si expertiza psihiatrica a fostei sotii,pe motiv ca in opinia dvs. sufera de afectiuni psihice ,nu a fost si nu este stapana pe actiunile sale(dureaza cel putin doua luni);

Hmm, ce idei avocatesti dl.consilier :) Daca va ganditi ca dna , de care dnul oricum nu era convins pana nu demult ca vrea sa divorteze (motivele fiind mai mult de ordin patrimonial...) ,va fi declarata iresponsabila, sa spunem, poate chiar sa-l ... :weg: ... pe domnul si va fi achitata...:secret:
Ce idei minunate,doamna!!!O sa ma straduiesc sa invat sa ma exprim si eu in desene.
andymaurul a scris:

godspeed a scris:

andymaurul a scris:

Ce idei minunate,doamna!!!O sa ma straduiesc sa invat sa ma exprim si eu in desene.

Intrebarea era ... cum pot sa aman mai mmmmmmult un proces de divort ? andymaurul a raspuns cel maim corect: punand la indoiala discernamantul reclamantei/reclamantului. :"> Cu desene sau fara ele esenta raspunsului e aceeasi: B-)
Ce am inteles, ca (puschea pe limba) simplu justitiabil:
- avocatul se poate imbolnavi subit si face rost de certificat medical - dar in acea zi se mai prezinta la vreo cauza?
- avocatul va face tot ce e posibil sa intarzie pronuntarea divortului – dar banii individului se scurg in buzunarul avocatului si ce mare scofala face acea persoana care, oricum, va fi divortata si va avea cu muuuult-mult mai putini bani ca la inceputul unui proces in care vrea sa sicaneze un partener care nu-l mai doreste;
- justitiabilii dau vina pe “sistem” degeaba, pt ca ei si avocatii lor fac sa dureze procesele asa mult – dar, pt ca legea e ca o plasa de pescuit, fiecare profita…

Sfatul dat de …02 pt ralu_2008 e mult mai valabil pt dumnealui… care doreste intelegere, dar nu ofera altuia…:wave:

Citez: "Oamenii nu te respecta atat timp cat nu-i inspaimanti putin."David Herbert Lawrence :happy:
Foarte interesanta intrebarea fiind o situatie des intalnita in practica.

Sfatul meu, avocat fiind, este sa va prezentati la termenul la care ati fost citati si sa va exprimati acordul pentru desfacerea casatoriei, dand astfel dovada de decenta si maturitate.

Punerea in practica a invatamintelor primite anterior ce efecte ar putea avea? o tergiversare cu cel mult 2 - 3 termene a procesului in fiecare faxa procesuala. Totodata, relatiile cu actuala sotie se vor deteriora si mai mult iar in conditiile in care ati avut vreme indelungata o familie si impreuna un copil, chiar major acum, nu cred ca o astfel de evolutie v-ar avantaja pe termen lung.

va doresc mult succes si chibzuinta

Alte discuții în legătură

Sunt divortata sau nu? madalinasia madalinasia Am avut prima infatisare la divort in urma careia nu am inteles ce s-a decis de fapt si nici avocata fiind mai fara experienta nu a stiut sa-mi explice. Poate ... (vezi toată discuția)
nu vreau divortul dragulin dragulin Buna ziua Am si eu una sau mai multe intrebari. Sunt casatorit de 3 luni si o relatie cu cu actuala mea sotia de zece ani si sotia vrea sa divorteze insa eu ... (vezi toată discuția)
Despre divort Lindda.ko Lindda.ko Sotul a depus cerere de divort.daca nu sunt de-acord cu divortul ce vorbesc in prima instanța de judecata ca sa mi se dea ragaz.va rog mult sa ma ajutați (vezi toată discuția)