Buna seara!
Detin o dacie 1310 pe care in urma cu 3 ani am dat-o unei persoane cu contract de comodat pe o perioada de 5 ani ..... pana acum toate bune si frumoase. In acest an omul a dus masina la tara in alt judet si a dezmembrat-o iar acum eu nu o mai pot radia pt ca nu pot prezenta masina la un remat si nici nu vrea omul sa o cumpere .... ce pot face in acest caz ....perioada contractuala din contractul de comodat mai e valabila 2 ani!
O sa fie dificil sa o rezolvati prin executor daca ati primit bani ptr masina. In instanta cumparatorul se poate prevala de acest lucru. De altfel acesta este si motivul ptr care a dezmembrat masina, considerandu-se proprietarul ei.
Aveti insa contractul de comodat la indemana cu care il puteti "forta" putin dar nu foarte mult daca acesta va declara ca a primit banii.
In contract de comodat ambii ati dat declaratii in fals sub semnatura privata. Adica o infractiune. Riscati ca impreuna sa va alegeti cu cite un dosar penal.
Asa ca mai bine discutati amiabil cu individul si puneti-i in vedere consecintele notificarii prin executor. Mai bine va restituie actele si placutele si cautati o rezolvati ptr obtinerea unui act de dezmembrare. Se poate si cu o declaratie pe proprie raspundere ca masina este depozitata intr-un spatiu privat si nu mai circula.
Asa e legea cu contract de comodat .... avocatii au creat-o nu eu ... asa a fost la momentul respectiv.... dar acum eu am ramas cu masina la fisc si inregistrata pe numele si altul a dezmembrat-o .... specific ca nu ma intereseaza sa obtin nici macar un leu profit ... eu vreau doar sa scap de ea de la fisc si de la politie si omul nu vrea contract de v-c. ce solutie as putea gasi .... sau trebuie sa astept sa se termine perioada contractuala si apoi ma pot adresa in instanta ca nu a respectat contractul de comodat!