avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... scutire CASS pe chirii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

scutire CASS pe chirii

am rezidenta in Italia si am asigurare medicala in Italia dovedita cu un card [tessera sanitaria].
Este aceasta documentul portabil cerut de ANAF prin ord 2963/2015?
Cum pot procura TR/R1 care pare a fi un tratat intre Italia si ROmania pt asigurari sociale ? [nu crd ca exista asa ceva in interiorul UE]
Cel mai recent răspuns: mirtzi , utilizator 09:36, 28 Iunie 2016
Inteleg toate explicatiile. Numai ca se aplica -prin documentele indicate- romanilor ce calatoresc in UE sau romanilor detasati sau angajati in Italia. Eu sunt pensionara si inchiriez locuinta din RO unor persoane. Am prezentat TESSERA SANITARIA si fiscul spune ca NU este document A1, desi e eliberata de INPS si mai poarte si mentiunea ca ESTE card european de sanatate. Mai mult, fiscul nu e capabil sa-mi spuna cum arata documentul pe care-l vor de la mine.
Presupun ca aceasta situatie se aplica si oricarui Giovanni [fara cetatenie romana] care poseda un apartament in Ro. Nu vad vreo legatura cu Casa de Sanatate romana, intrucat documentul portabil A1 nu e emis de autoritatile romane

PS presupun ca -stat cu stat din UE- orice roman din diaspora poate fi interesat de solutia problemei.
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2016
daneliuc, utilizator
Puteti solicita un punct de vedere al Ministerului Sanatatii sau CNAS.

Lik-ul postat spre casa de asigurari mentioneaza clar ca , CEASS face dovada calitatii de asigurat.

Dvs nu trebuie sa vi se solicite formularul A1 ci Formularul privind legislația aplicabilă.
Buna ziua. Am facut o cerere de scutire CASS si mi-au cerut printre altele si formularul E101 in copie si traducerea in original.

Din cate inteleg acet formular este doar pt. angajati detasati sau care sunt angajati in mai multe state. Eu lucrez intr-un singur stat (Germania) si nu sunt detasat. Platesc toate taxele si impozitele aici.

Trebuie sa prezint totusi acest formular?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa nou infiintat lenutam lenutam Buna ziua In legatura cu un PFA nou infiintat, ca sa lucrez in UE, ce formulare imi trebuie.am inteles ca formularul E111 si E101. de unde le pot procura si ... (vezi toată discuția)
Formular a 1 ! ssezarr ssezarr Buna ziua ! Formularul A1 mai este necesar pentru detasarea unui muncitor intr-o tara straina ? (vezi toată discuția)
Detasare sau delegare? coraliana coraliana Buna seara, Reprezinta o societatea din Romania care are un contract pt prestari servicii cu o firma din UE. Salariatii mei ( cu care am contract de ... (vezi toată discuția)