avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Schimbare avocatului si a procedurii simplificate ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Schimbare avocatului si a procedurii simplificate indusa de acesta

Buna ziua, avem o situatie grava in care sotul meu este acuzat de fals in semnatura ( pe care o recunoaste) evaziune fiscala ( fara nici o legatura) si constituire de grup infractional, pe care nu il recunoaste nimeni din inculpati, ceea ce este real. Doar ca la sfatul avocatului, acesta a ales sa mearga pe procedura simplificata , fara sa i se explice ce inseamna cu adevarat as aceva. Acum s-a trecut de camera preliminara unde s-a consemnat ca alege procedura simplificata in lipsa.
si in sfarsit am prins curaj sa vorbesc cu alti avocati. mentionez ca intentiile avocatului initial nu au fost niciodata pentru ajutorarea noastra, ci pentru a-mi putea face avansuri dupa plecarea sotului. De altfel mi-a si recunoscut ca l-am atras de prima data, lucru care m-a speriat si m-a facut sa ma gandesc ca a manipulat totul pentru a-si indeplini interesul. Desi risc sa par paranoica, foarte greu mi-am dat seama de ce se intmpla si foarte greu voi putea dovedi hartuirea si malpraxisul ( nici contract nici chitante nu ne-a dat, suntem naivi si nu reusim sa citim oamenii cu intentii rele). Va rog sa ma ajutati sa imbunatatesc acest act pe care sotul meu il va face pe vapor si la ambasada tarii in care se afla:


Domnule Judecator
Va rog sa luati la cunostinta urmatoarele solicitari:
1.Revocarea mandatului notarial facut catre domnul avocat N. A.;
2.Renuntarea la serviciile avocatului ales N. A. si la orice act facut de dansul;
3.Deleg sotia, B V., sa angajeze un aparator care sa sustina in mod real si neinteresat, nevinovatia si drepturile mele.
Pe aceasta cale rog Instanta sa ia act de faptul ca nu inteleg sa ma prevalez de procedura simplificata, intrucat imi doresc sa imi dovedesc nevinovatia.
Cer scuze Instantei , as fi dorit sa pot fi la fiecare termen si sa fi putut analiza rechizitoriul si cu un alt avocat pentru a intelege ce se intampla. In acest moment sunt retinut de un contract de munca in afara tarii care se va incheia in perioada iulie-august 2016. Pentru acest fapt va rog sa imi acordati termenul condicii.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:41, 6 Aprilie 2016
Aplicarea proceduri simplificate se discuta la primul termen de judecata si nu in camera preliminara. Mai mult pentru a fi aplicabila aceasta procedura este necesara prezenta sotului dvs., altfel nu poate fi aplicata.

In ce priveste avocatul,daca nu sunteti multumita de cel ales ,angajati altul.
Mi-e greu să cred faptul că un coleg avocat ar fi procedat astfel. Ați căutat acest domn avocat pe Tabloul Avocaților cu drept de exercitare a profesiei? Înțeleg că nu ati semnat cu acesta un contract de asisteță juridică. Să nu avem de-a face cu un caz de exercitare fără drept a profesiei, așa zisa avocatură clandestină. Tabloul avocaților îl puteți consulta aici: [ link extern ]
Astept sa trimita aceasta declaratie si astfel vom putea angaja alt avocat. Credeti ca este suficient ce am scris in declaratie catre judecator? Asa trebuie formulata? Multumesc pentru raspuns.
bogdanradu a scris:

Mi-e greu să cred faptul că un coleg avocat ar fi procedat astfel. Ați căutat acest domn avocat pe Tabloul Avocaților cu drept de exercitare a profesiei? Înțeleg că nu ati semnat cu acesta un contract de asisteță juridică. Să nu avem de-a face cu un caz de exercitare fără drept a profesiei, așa zisa avocatură clandestină. Tabloul avocaților îl puteți consulta aici: [ link extern ]


Este activ in tabloul avocatilor, este un avocat cu 10 ani experienta.... Cand i-am cerut contract a zis ca nu este cazul. Adevarul e ca am cerut un contract cand trebuia sa ma reprezinte la procuror. atunci a scos doar o hartie pe care a dat-o procurorului, in care nu scria onorariul sau alte detalii. Apoi sotul meu a fost singur la el, spune ca a semnat ceva dar nu i-a dat nimic lui... si niciodata nu ne-a dat chitanta pt banii dati, iar noi detaliile acestea nu le-am luat in seama...
Dacă vreți sa angajați alt avocat îl plătiți și este angajat.
Pentru instanta nu aveți altceva de făcut.

Va trebui însă să îl notificați pe vechiul avocat ca sa știe ca nu îl mai reprezinta.


Eu nu sunt convins ca este bine sa angajați alt avocat pentru ca, credeți ca este nevinovat soțul dar e problema dvs.
Trebuie știut exact juridic dacă este sau nu asa.
Dacă însă va face avansuri e normal sa renunțați la el.
Faptul ca soțul a semnat ceva înseamnă că a semnat contractul de asistenta juridica.

Sfatul meu este sa plătiți alt avocat pentru studierea dosarului dar aveți grija deoarece e posibil sa va fi informat corect vechiul avocat.

Un proces pe nevinovăție este mai complicat și mult mai scump decât pe recunoașterea vinovăției.
Încadrările juridice se fac în general cu atenție și dacă exista probe la dosar degeaba neaga existenta infracțiunii.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Controversa cu privire la procedura simplificata cezarad cezarad Ma confrunt cu o problema. Intr-un dosar, un inculpat este acuzat de comiterea a 2 fapte de contrabanda. Pentru una dintre cele 2 fapte nu este vinovat, a fost ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu care cere bani pentru reprezentare corecta loakvo loakvo Buna ziua, sunt inculpat intru-un dosar, am recunoscut fapta si procurorul ne-a spus, mie si avocatului din oficiu, ca putem cere judecarea in procedura ... (vezi toată discuția)
Ce pot face daca avocatul nu imi reprezinta interesele? lazarescupaul lazarescupaul CE POT FACE DACA AVOCATUL MEU NU IMI REPREZINTA INTERESELE ? In doua termene de judecata , cu aminare , nu cunostea continutul dosarului de urmarire penala ... (vezi toată discuția)