avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Schimbare avocatului si a procedurii simplificate ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Schimbare avocatului si a procedurii simplificate indusa de acesta

Buna ziua, avem o situatie grava in care sotul meu este acuzat de fals in semnatura ( pe care o recunoaste) evaziune fiscala ( fara nici o legatura) si constituire de grup infractional, pe care nu il recunoaste nimeni din inculpati, ceea ce este real. Doar ca la sfatul avocatului, acesta a ales sa mearga pe procedura simplificata , fara sa i se explice ce inseamna cu adevarat as aceva. Acum s-a trecut de camera preliminara unde s-a consemnat ca alege procedura simplificata in lipsa.
si in sfarsit am prins curaj sa vorbesc cu alti avocati. mentionez ca intentiile avocatului initial nu au fost niciodata pentru ajutorarea noastra, ci pentru a-mi putea face avansuri dupa plecarea sotului. De altfel mi-a si recunoscut ca l-am atras de prima data, lucru care m-a speriat si m-a facut sa ma gandesc ca a manipulat totul pentru a-si indeplini interesul. Desi risc sa par paranoica, foarte greu mi-am dat seama de ce se intmpla si foarte greu voi putea dovedi hartuirea si malpraxisul ( nici contract nici chitante nu ne-a dat, suntem naivi si nu reusim sa citim oamenii cu intentii rele). Va rog sa ma ajutati sa imbunatatesc acest act pe care sotul meu il va face pe vapor si la ambasada tarii in care se afla:


Domnule Judecator
Va rog sa luati la cunostinta urmatoarele solicitari:
1.Revocarea mandatului notarial facut catre domnul avocat N. A.;
2.Renuntarea la serviciile avocatului ales N. A. si la orice act facut de dansul;
3.Deleg sotia, B V., sa angajeze un aparator care sa sustina in mod real si neinteresat, nevinovatia si drepturile mele.
Pe aceasta cale rog Instanta sa ia act de faptul ca nu inteleg sa ma prevalez de procedura simplificata, intrucat imi doresc sa imi dovedesc nevinovatia.
Cer scuze Instantei , as fi dorit sa pot fi la fiecare termen si sa fi putut analiza rechizitoriul si cu un alt avocat pentru a intelege ce se intampla. In acest moment sunt retinut de un contract de munca in afara tarii care se va incheia in perioada iulie-august 2016. Pentru acest fapt va rog sa imi acordati termenul condicii.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:41, 6 Aprilie 2016
Buna Seara.

Sunt sigur că aveți mai multe lucruri de lămurit.
La prima vedere vă pot da următoarele sfaturi;
1. Transmiteți în scris - avocatului- că nu mai vreți să vă reprezinte interesele, apoi informați instanța că acest avocat nu vă mai reprezintă interesele și nu mai poate să pună concluzii la instanță în numele soțului dvs.
2. Trebuie să vă angajați alt avocat care să vă reprezinte interesele și să stabiliți un onorariu de reprezentare.
3. Semnați un contract de asistență juridică- este un tipizat pe care Baroul - il pune la dispozitie tuturor avocatiilor.Apropo - soția poate angaja un avocat pentru soț. Nu trebuie neapărat soțul.
4.Așa cum a menționat și colegul meu procedura simplificata în camera preliminara - nu poate fi discutat, ci la primul termen de judecată.

Deocamdata este de ajuns, putem avansa mai multe discuții dar..... astept să văd ce mai doriți. Av.Dragu Marius
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2016
MARIUS DRAGU, Avocat
In primul rand nu il intereseaza pe judecator raporturile dintre inculpat si avocat, e treaba inculpatului pe cine angajeaza sau daca reziliaza contractul cu avocatul, in acest sens instiintati avocatul ca renuntati la serviciile lui si rezolvati problema.
In al doilea rand, nu il intereseaza pe judecator ca sotul dvs nu se prezinta, judecata merge inainte si fara prezenta acestuia daca este legal citat si procedura este indeplinita, adica sa nu va asteptati sa va acorde un termen lung, pana se intoarce sotul dvs de la munca.
Daca sotul nu este prezent nu se poate aplica procedura simplificata, in acest sens nu va faceti probleme.
In concluzie, cererea dvs este total inutila, ca sa nu mai spun ca este si atipica.
Daca pana la termenul de judecata nu va angajati avocat care sa il reprezinte, mergeti la termen la instanta si depuneti inscrisuri doveditoare din care sa rezulte ca sotul dvs lucreaza in strainatate si nu se poate prezenta, pentru a nu considera instanta ca se sustrage, ca atunci intervin probleme, se poate dispune chiar arestarea preventiva.
Oricum, va primi avocat din oficiu si puteti sa luati legatura cu el si poate va ajuta.
Eu cred ca principala problema este de a ști dacă exista sau nu probe la dosar pentru infracțiunile contestate.
Angajarea avocatului se face de obicei după ce studiază dosarul și nu pe vorbele clientului.
De aceea studierea dosarului este esențială pentru ca a pleda nevinovat pur și simplu fără temei poate duce și la o pedeapsa mult mai mare decât în caz de recunoaștere a vinovăției.

A se angaja avocat ca sa vina sa susțină ca este nevinovat constituie un drept al inculpatului dar efectele pot fi nefaste.
În plus, e posibil ca avocatul după ce este angajat sa vadă ca exista probe și ca nu este nevinovat.
Ce va face inculpatul în acest caz?
Schimba iar avocatul și angajează altul și tot asa pana găsește avocat care sa susțină ca e nevinovat?

În mod normal orice avocat onest trebuie sa studieze dosarul înainte de angajare și asa e cel mai indicat a se proceda în acest caz.
Insa nu gratis...evident...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controversa cu privire la procedura simplificata cezarad cezarad Ma confrunt cu o problema. Intr-un dosar, un inculpat este acuzat de comiterea a 2 fapte de contrabanda. Pentru una dintre cele 2 fapte nu este vinovat, a fost ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu care cere bani pentru reprezentare corecta loakvo loakvo Buna ziua, sunt inculpat intru-un dosar, am recunoscut fapta si procurorul ne-a spus, mie si avocatului din oficiu, ca putem cere judecarea in procedura ... (vezi toată discuția)
Ce pot face daca avocatul nu imi reprezinta interesele? lazarescupaul lazarescupaul CE POT FACE DACA AVOCATUL MEU NU IMI REPREZINTA INTERESELE ? In doua termene de judecata , cu aminare , nu cunostea continutul dosarului de urmarire penala ... (vezi toată discuția)