avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitii intracomunitare / TVA
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitii intracomunitare / TVA

Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu urmatoarele intrebari, va rog?

1. Pentru o firma nou infiintata (magazin biciclete), care face in special achizitii intracomunitare de la un magazin online din UE, cum ar fi mai usor si mai avantajos, platitor sau neplatitor de TVA?

2. In cazul achizitiilor intracomunitare, daca, eu, cumparatorul din Romania, ma ocup de ridicarea pachetelor (exclus TNT, DHL s.a), trebuie sa fac in vreun fel dovada transportului, la depunerea declaratiilor, sau factura aferenta transportului e de ajuns? Care ar fi procedeul, va rog?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Themis7 , utilizator 19:41, 20 Iunie 2016
1. platitor de Tva cu inscriere in Registrul Operatorilor Intracomunitari (ROI);
2. factura de transport cu CMR.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna tva intracomunitar? mihaela_simi mihaela_simi Intentionez sa imi deschid un magazin online prin care voi vinde produse achizitionate din UE. Am inteles ca trebuie sa ma inregistrez in Registrul ... (vezi toată discuția)
Firma de transport intracomunitar ASKIM3GET ASKIM3GET Buna seara Am infiintat o societate cu obiect de activitate transport intracomunitar de marfuri. Transportul se fa realiza din Italia catre alte tari din UE ... (vezi toată discuția)
Pfa inregistrare in roi? flintes flintes Buna ziua ! In legatura cu inregistrarea mea ca PFA neplatitor de TVA in ROI mi sa raspuns. Pentru a desfasura o activitate in UE trebuie sa ma inscriu in ROI ... (vezi toată discuția)