avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Obligativitatea inscrierii la clasa pregatitoare a ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Obligativitatea inscrierii la clasa pregatitoare a unui prescolar

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: Ce i se poate intampla unui parinte care nu si-a inscris prescolarul la clasa pregatitoare la varsta de 6 ani? Exista un act normativ care stabileste o amenda pentru incalcarea acestei obligatii?
Ce se poate intampla daca parintele nu a cunoscut termenul limita si a luat in calcul inscrierea in clasa pregatitoare la varsta de 7 ani?
Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: BG , utilizator 21:40, 18 Aprilie 2016
OMENCS nr. 3158/15.02.2016 privind aprobarea Calendarului și a Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2016-2017.
Art. 5.
(1) Părinții, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2016 inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii și ale prezentei metodologii.
Buna ziua! Multumesc pentru raspuns, insa nu am informatia privind metodologia la care face referire. Ce prevede legea cu privire la neinscrierea in clasa pregatitoare a unui prescolar?
Multumesc!
Metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2016-2017:
[ link extern ]

Nu sunt prevazute sanctiuni in Ordin.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasa zero vhojda vhojda In anul scolar 2013/2014, un prescolar care nu a fost in clasa O, (din diferite motive), si are varsta de 7 ani, poate urma cursurile scolare in clasa I ? ... (vezi toată discuția)
Din stiri pereanu123 pereanu123 Buna seara,ati publicat ceva despre inscrierile la clasa zero.ati spus ,,atentie,metodologia nu se plica fara sa fie publicata in MO.,,Asta era valabil la 15 ... (vezi toată discuția)
Clasa pregatitoare 2013 - 2014 georgiana83 georgiana83 am copilul nascut in ianuarie 2008 si as vrea sa stiu daca pot din toamna sa il inscriu la clasa 0 . si ce acte imi sunt necesare (vezi toată discuția)