avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Știți bine ca nu se da autoritate unica pt neplata pensiei.
Poate ca nu e corect asa dar dacă tatăl nu are bani de pensie e nevinovat...chiar dacă are dar nu se dovedește...
Si daca se dovedește tot nu ajuta...în mod efectiv...
domnule avocat, am demonstrat in instanta cu probe ca tatal lucreaza si locuieste in Germania, si are
salarul NET de 2.000 euro!!!! si nu vrea sa plateasca la copii pensia. De unde
rezulta clar reaua credinta!!! daca nu se da custodie comuna pt neplata pensiei, atunci pt dezinteresul fata de copii se da????? Pt faptul ca este violent cu copiii atat fizic cat si verbal, se da??? Explicati-mi si mie va rog la ce foloseste autoritate comuna daca parintii nu pot decide unilateral pentru copii???? daca un parinte decide intr-un fel si celalalt nu este de acord, cui foloseste aceasta autoritate comuna...?? ba mai mult, aceasta lege a fost copiata fara cap, dat doar copy/paste din legile UE, fara a mai fi modificata si adaptata pt tara in care traim, unde oamneii nu sunt tocmai civilizati, unde parintii nu cunosc notiunea de "a colabora in favoarea copiilor",. Aceasta lege mi se pare una extrem de aberanta doarece impiedica prin orice mijloc ca celalalt parinte sa-si faca datoria si ogligatia fata de copil... Toata legea tine doar de O SEMNATURA? este adevarat? Fara acea semnatura nu putem face nimik. In cele mai multe cazuri, celalalt parinte nu conlucreaza si nu colaboreaza cu parintele rezident pt copil, si.., uite asa umblam prin tribunale pt semnaturi etc, caci pe langa faptul ca nu ne ajuta la cresterea si educarea copilului, acuma, cu legea asta minune, ne mai si incurca...!! Legea ii da doar drepturi parintelui nerezident in leg cu copilul, dar cu obligatiile cum ramane? Ar trebui sa nu i se dea autoritate comuna in cazul in care parintele nerezident oricum nu este interesat si nu contribuie la cresterea si educarea minorului. NICI O LEGE PRIVITOARE LA MINORI NU INTERZICE UNUI PARINTE SA CONTRIBUIE LA CRESTEREA SI EDUCAREA MINORULUI!!!!!! Deci la ce ii ajuta aceasta lege? Sa se dea importanti???? Neplata igligatiei de intretinere, dezinteresul fata de minori se bat cap in cap, dupa parerea mea, cu DORINTA DE A CONTRIBUI LA CRESTEREA SI EDUCAREA COPIIILOR? Cum sa-ti doresti ca contrinui daca tu pur si simplu refuzi vehement asta..? Este aberanta legea si se bate cap in cap cu legea dreptului omului.. INTERESUL SUPERIOR AL COPILULUI se circumscrie dreptului copilului la o dezvoltare morala si fizica normala, la echilibru socioafectiv, la viata de familie, drept afirmat si prin art. 8 din Conventia europeana a drepturilor omului!!!