avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... AUTORITATE PARINTEASCA COMUNA IN ORICE FEL DE CAZ, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

AUTORITATE PARINTEASCA COMUNA IN ORICE FEL DE CAZ, fara a tine cont de nici un fel de motiv???

Buna ziua,
tocmai am aflat ca fostul sot a castigat la apel, pt autoritate comuna, desi cererea lui a fost respinsa la fond pt niste motive multiple, si foarte bine intemeiate, sentinta de 13 pag fiind foarte motivata. Doresc sa va impartasesc cazul meu: Dupa ce a m inceput procedura de obtinere a pensiei de intretinere de la un parinte plecat in UE cu Min. Justitiei, tatl minorilor a bagat rapid proces in Ro pt obtinere de autoritate comuna si PLATA IN NATURA!!!, Si asta pt a nu trebui sa plateasca nici un ban pt minori. Mentionez ca in Ro a a vut dosar penal pt abandon de familie deaorece de cand a plecat in Germania nu a mai platit pensia care scria pe sentinta ci doar o mica suma de bani si asta doar sporadic... iar Parchetul a clasat dosarul motivandu-mi ca "daca aplatit 5 lei din 5 mil. se considera ca a platit"!!!! Este posibil asa ceva? este posibil ca sa nu fie sanctionat? la fond i s-a respind actiunea, iar acuma.. la tribunal scrie ca i s-a admis apelul.... Este posibil ca acesti judecatori sa nu tina cont de nimik? nici de probele super relevante, martori, audierea si dorinta minorului..??? I s-a dat autoritate comuna unui tata care are probleme cu alcoolul, cu violenta si care este superdezinteresat de minori????
Desi aveam dupa vechiul cod custodie unica...., i-a dat aceleasi tatalui copiiilor mei, care, desi nu plateste nici un fel de pensie alimentara (si are de unde...), este superdezinteresat de copii, habar nu are cine sunt profesorii si invatatorii copiilor, de unde rezulta clar "interesul" mare in cresterea si educarea minorilor.., care este un alcoolic si umba cu masina beat cu copiii la volan..., care este violent cu copiii si ii injura si vb cu ei intr-un limbaj extraordinar de neadecvat...., care nu plateste nici un fel de activitate extrascolara si nici nu este de acord cu nimik referitor la copii....!!!!! Deci unde este INTERESUL SUPERIOR AL COPIIILOR??? Parchetul nu l-a sanctionat cu nimik cand am facut plangere de abandon de familie ca nu platea pensie cat scria pe sentinta.. spunandu-mi ca daca plateste 5 lei din 5 milioane inseamna ca plateste.... si nu poate sa-i faca nimika!!!!! Unde-i legea care il poate sanctiona pe tata si face sa fie responsail?? Cum sa-i dea niste judecatoare custodie comuna cu mine acestui individ care numai tata nu-i poti spune?????????? Deci legea spune c CUSTODIA COMUNA ESTE DREPTUL COPILULUI, nu??? Dar OBLIGATIA DE PLATA DE INTRETINERE A COPILULUI NU ESTE TOT DREPTUL COPILULUI?????? Vrem sa ne aliniem la UE.. sa fim in rand cu europenii..., dar in UE daca nu-ti respecti obligatiile de plata si alte chestii fata de copii.., TE LEAGA!!!! La noi..? Aiurea TARA LUI PAPURA VODA!!!! Chestia asta cu custodie comuna mi se pare cea mai mare aberatie...!!! Ar trebui sa fie acordata doar parintilor responsabili si nu tuturora.. spunandu-le ca au dreptul legal.....!!!!!
dia-dia, cazul dvs. se preta 100% pentru autoritatea părintească unică. Mirebire are dreptate doar parţial, fiindcă neplata pensiei în sine, distanţa în sine, lipsa de comunicare în sine, etc. nu sunt motive pentru autoritate unică, dar împreună au efect sinergic care dăunează hotărâtor interesului superior al copilului.
Nu mai aveţi cale de atac, poate găsiţi ceva documente care au apărut ulterior pronunţării sau s-a dat ce nu s-a cerut, citiţi şi dvs. motivele pentru care se poate uza de o cale extraordinară de atac, deşi mă îndoiesc ca să se admită, dacă cu aşa dovezi de netăgăduit instanţa de apel a dat aşa o decizie! Din nenorocire, instanţele sunt compuse din oameni şi fiecare judecă după propria opinie. Şi eu am primit o sentinţă care era împotriva tuturor probelor din dosar, judecătoarea chiar a răstălmăcit spusele martorilor şi a ignorat probele din dosar, norocul a fost la apel.
O instanţă dă autoritate unică în urma declaraţiei a doi martori că tata se îmbată şi face scandal în faţa copiilor, alta dă comună chiar dacă tata e condamnat pentru violenţă şi există ordin de protecţie, aşa că totul e relativ.
Știți bine ca nu se da autoritate unica pt neplata pensiei.

Poate ca nu e corect asa dar dacă tatăl nu are bani de pensie e nevinovat...chiar dacă are dar nu se dovedește...

Si daca se dovedește tot nu ajuta...în mod efectiv...
Mie mi se pare tare interesanta "filosofia" asta a autoritatii parintesti, definita, cu mare pompa, drept "ansamblu de drepturi si obligatii...". Impresionant! Nici la gazeta de perete nu scria mai frumos! In practica insa, autoritatea parinteasca comuna (in multe cazuri, fireste nu in toate) inseamna: Cum hotaram noi impreuna pe banii mei. (banii, folosit ca termen generic, caci nu doar despre bani e vorba. E vorba si de bani si de munca si de responsabilitati si de sacrificii etc).
Autoritatea parinteasca comuna, aici in Ro, e precum coproductia de film americano-romana. Romanii vin cu caii. Restul.....americanii. In final insa, ii zicem coproductie.
Desigur insa, ca "cel mai in interesul superior al copilului" este sa sa existe autoritate parinteasca comuna, nu sa existe pentru copil haine, mancare, carti etc. Astea sunt amanunte. "Grija" autoritatilor fata de scaderea dramatica a natalitatii si fata de familiile mono parentale consta in: acordarea unui program de vizitare cat mai extins celui care nu participa la cresterea copilului cu nimic si clasarea plangerilor pe neplata pensiei de intretinere!
Ce aveti dvs doamna de facut, in opinia mea? Luati si cititi bine hotararea (cu multa atentie). Subliniati ce raspuns a dat judecatorul la probele dvs. Apoi, vreme de minim 8-12 luni adunati-va noi probe (daca este cazul) si faceti o noua actiune.Aveti in vedere toate capitolele la care un parinte responsabil trebuie sa raspunda "prezent" si oferiti instantei dovezi la fiecare dintre ele.(daca exista). Pentru fiecare dintre aceste capitole ale responsabilitatii parintesti trimiteti domnului mail sau sms, in care il informati si ii solicitati participarea. Le asezati frumos in ordine cronologica impreuna cu raspunsul dumnealui. Daca vorbeste vulgar copiilor, inregistrati-l cu telefonul si descarcati apoi inregistrarea. Daca copiii sunt bolnavi, cereti domnului sa se implice. Daca domnul s-a schimbat, va fi spre binele copiilor. Daca nu s-a schimbat si nu se implica veti avea dovezi pentru o noua cerere de acordare a autoritatii parintesti exclusive.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Știți bine ca nu se da autoritate unica pt neplata pensiei.

Poate ca nu e corect asa dar dacă tatăl nu are bani de pensie e nevinovat...chiar dacă are dar nu se dovedește...

Si daca se dovedește tot nu ajuta...în mod efectiv...


domnule avocat, am demonstrat in instanta cu probe ca tatal lucreaza si locuieste in Germania, si are salarul NET de 2.000 euro!!!! si nu vrea sa plateasca la copii pensia. De unde rezulta clar reaua credinta!!! daca nu se da custodie comuna pt neplata pensiei, atunci pt dezinteresul fata de copii se da????? Pt faptul ca este violent cu copiii atat fizic cat si verbal, se da??? Explicati-mi si mie va rog la ce foloseste autoritate comuna daca parintii nu pot decide unilateral pentru copii???? daca un parinte decide intr-un fel si celalalt nu este de acord, cui foloseste aceasta autoritate comuna...?? ba mai mult, aceasta lege a fost copiata fara cap, dat doar copy/paste din legile UE, fara a mai fi modificata si adaptata pt tara in care traim, unde oamneii nu sunt tocmai civilizati, unde parintii nu cunosc notiunea de "a colabora in favoarea copiilor",. Aceasta lege mi se pare una extrem de aberanta doarece impiedica prin orice mijloc ca celalalt parinte sa-si faca datoria si ogligatia fata de copil... Toata legea tine doar de O SEMNATURA? este adevarat? Fara acea semnatura nu putem face nimik. In cele mai multe cazuri, celalalt parinte nu conlucreaza si nu colaboreaza cu parintele rezident pt copil, si.., uite asa umblam prin tribunale pt semnaturi etc, caci pe langa faptul ca nu ne ajuta la cresterea si educarea copilului, acuma, cu legea asta minune, ne mai si incurca...!! Legea ii da doar drepturi parintelui nerezident in leg cu copilul, dar cu obligatiile cum ramane? Ar trebui sa nu i se dea autoritate comuna in cazul in care parintele nerezident oricum nu este interesat si nu contribuie la cresterea si educarea minorului. NICI O LEGE PRIVITOARE LA MINORI NU INTERZICE UNUI PARINTE SA CONTRIBUIE LA CRESTEREA SI EDUCAREA MINORULUI!!!!!! Deci la ce ii ajuta aceasta lege? Sa se dea importanti???? Neplata igligatiei de intretinere, dezinteresul fata de minori se bat cap in cap, dupa parerea mea, cu DORINTA DE A CONTRIBUI LA CRESTEREA SI EDUCAREA COPIIILOR? Cum sa-ti doresti ca contrinui daca tu pur si simplu refuzi vehement asta..? Este aberanta legea si se bate cap in cap cu legea dreptului omului.. INTERESUL SUPERIOR AL COPILULUI se circumscrie dreptului copilului la o dezvoltare morala si fizica normala, la echilibru socioafectiv, la viata de familie, drept afirmat si prin art. 8 din Conventia europeana a drepturilor omului!!!
Stimată doamnă, aveţi dreptate, dar aşa e la noi, mori cu dreptatea în braţe.Interesul superior al copilului este doar o lozincă repetată peste tot, în interesul superior al copilului se dau sentinţe diametral opuse motivate de aceleaşi articole de lege.
Deocamdată, trebuie să vă bucuraţi că nu a cerut program de vizită să ia copiii cu el în Germania - dacă cere, va obţine şi asta, evident, tot în interesul superior al copiilor, iar dacă copiii nu vor să plece cu el, din motivele mai sus arătate de Dvs., puteţi fi hărţuită dvs. şi copiii la consilieri psihologice, la evaluaări psihologice şi , în final, să fiţi tot Dvs. penalizată în favoarea domnului, precum există deja precedent, o mamaă easte penalizată cu 45000 lei şi i se cere decăderea din drepturile părinteşti, fiindcă minorul anterior abuzat refuză să plece cu el în programul de vizită; acest tată iubitor şi-a ascuns veniturile şi plătea 167 lei pensie alimentară şi azi, e beneficiarul a 33% din salariul mamei, timp de ani de zile !!!! Deci bucuraţi-vă că nu e mai rău!

Alte discuții în legătură

Custodie comuna, probleme materiale parintele rezident silviasylvana silviasylvana Buna ziua , sunt divortata de 6 ani , am 2 copii, unul de 12 ani si unul de 18 ani ( in luna august ii implineste).De 2 ani fostul sot a obtinut prin tribunal ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna daca parintele nerezident si-a schimbat domiciliul in germania? dia_dia45 dia_dia45 buna ziua. in 2009 mi s-au incredintat cei 2 minori spre crestere si educare eu avand custodie unica iar tatal obligat la plata pensiei de intretinere o ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizitare minori adina_antonio adina_antonio Buna ziua ! Am divortat in urma cu 1 an, divort cu doi minori incredintati mie, custodie comuna, cu drept de vizitare al tatalui, cu ridicarea minorilor de la ... (vezi toată discuția)