avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... AUTORITATE PARINTEASCA COMUNA IN ORICE FEL DE CAZ, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

AUTORITATE PARINTEASCA COMUNA IN ORICE FEL DE CAZ, fara a tine cont de nici un fel de motiv???

Buna ziua,
tocmai am aflat ca fostul sot a castigat la apel, pt autoritate comuna, desi cererea lui a fost respinsa la fond pt niste motive multiple, si foarte bine intemeiate, sentinta de 13 pag fiind foarte motivata. Doresc sa va impartasesc cazul meu: Dupa ce a m inceput procedura de obtinere a pensiei de intretinere de la un parinte plecat in UE cu Min. Justitiei, tatl minorilor a bagat rapid proces in Ro pt obtinere de autoritate comuna si PLATA IN NATURA!!!, Si asta pt a nu trebui sa plateasca nici un ban pt minori. Mentionez ca in Ro a a vut dosar penal pt abandon de familie deaorece de cand a plecat in Germania nu a mai platit pensia care scria pe sentinta ci doar o mica suma de bani si asta doar sporadic... iar Parchetul a clasat dosarul motivandu-mi ca "daca aplatit 5 lei din 5 mil. se considera ca a platit"!!!! Este posibil asa ceva? este posibil ca sa nu fie sanctionat? la fond i s-a respind actiunea, iar acuma.. la tribunal scrie ca i s-a admis apelul.... Este posibil ca acesti judecatori sa nu tina cont de nimik? nici de probele super relevante, martori, audierea si dorinta minorului..??? I s-a dat autoritate comuna unui tata care are probleme cu alcoolul, cu violenta si care este superdezinteresat de minori????
Desi aveam dupa vechiul cod custodie unica...., i-a dat aceleasi tatalui copiiilor mei, care, desi nu plateste nici un fel de pensie alimentara (si are de unde...), este superdezinteresat de copii, habar nu are cine sunt profesorii si invatatorii copiilor, de unde rezulta clar "interesul" mare in cresterea si educarea minorilor.., care este un alcoolic si umba cu masina beat cu copiii la volan..., care este violent cu copiii si ii injura si vb cu ei intr-un limbaj extraordinar de neadecvat...., care nu plateste nici un fel de activitate extrascolara si nici nu este de acord cu nimik referitor la copii....!!!!! Deci unde este INTERESUL SUPERIOR AL COPIIILOR??? Parchetul nu l-a sanctionat cu nimik cand am facut plangere de abandon de familie ca nu platea pensie cat scria pe sentinta.. spunandu-mi ca daca plateste 5 lei din 5 milioane inseamna ca plateste.... si nu poate sa-i faca nimika!!!!! Unde-i legea care il poate sanctiona pe tata si face sa fie responsail?? Cum sa-i dea niste judecatoare custodie comuna cu mine acestui individ care numai tata nu-i poti spune?????????? Deci legea spune c CUSTODIA COMUNA ESTE DREPTUL COPILULUI, nu??? Dar OBLIGATIA DE PLATA DE INTRETINERE A COPILULUI NU ESTE TOT DREPTUL COPILULUI?????? Vrem sa ne aliniem la UE.. sa fim in rand cu europenii..., dar in UE daca nu-ti respecti obligatiile de plata si alte chestii fata de copii.., TE LEAGA!!!! La noi..? Aiurea TARA LUI PAPURA VODA!!!! Chestia asta cu custodie comuna mi se pare cea mai mare aberatie...!!! Ar trebui sa fie acordata doar parintilor responsabili si nu tuturora.. spunandu-le ca au dreptul legal.....!!!!!
Nu este legal sa nu lasi copilul sa aiba o legatura cu celalalt parinte pentru ca ti-e tie frica.
Iar asta cu pierdutul copilului in Bulgaria este pur si simplu cred o exagerare scoasa din context. Un copil se poate indeparta de tine cand nu esti cu ochii o secunda pe el. Sau credeti ca a pierdut copilul intentionat? Cu siguranta domnul poate veni si el cu stiva lui de povesti despre ce mama denaturata sunteti. Adevarul este insa undeva la mijloc. Daca doriti un forum unde sa-l balacariti pe tatal copiilor dumneavoastra, ati nimerit gresit.
Legal domnul are voie sa pastreze legatura cu copii precum si copii au dreptul sa aiba legatura cu tatal lor.
Acum, daca el este mai iresponsabil va sfatuiesc sa fiti dumneavoastra mai responsabila.
Implicati-l in viata copiilor, informati despre activitatile acestora, de ce nu si despre ce costuri presupun aceste activitati, cereti parerea.
Daca domnul va ajunge sa deschida proces ca sa isi ia copii in vizita nu e ceva ce va va ajuta. In plus, va fi mai tentat sa ii tina acolo, stiind ca poate data viitoare nu-I mai vede din cauza dumneavoastra decat daca stie ca ii lasati sa vina oricand,pentru ca e tatal lor si respectati asta.
againstPAS a scris:

Stimate user
Este surprinzator cum majoritatea tatilor devin brusc "iresponsabili" dupa divort sau separare. Cum se face ca tatal isi pierde copiii? Sufera de vreo boala sau cum? Doamna draga, mai lasati propriile frustrari si razboaie cu fostul sot si nu va mai referiti la domnu ca la fostul sot ci strict ca la tatal copiilor. Si daca va ganditi la copii, cine stie poate ii dati se semnatura aia sa plece cu copiii in vacanta fara sa va mai judecati aiurea inca intr-un proces.

acest tata nu a devenit iresponsabil dupa divort, ci a fost responsabil in urma cu multi ani... Nu aveam cunostiinta si nici nu puteam sa ghicesc ce fel de responsabilitati va avea fata de proprii copii, nu? Cand spun iresponsabil ma refer la urmatoarele, cateva care-mi vin acum brusc in memorie..:
- faptul ca conduce beat la volan, marturie de-a copiilor, in urma faptului ca l-a oprit echipajul de politie si l-a pus sa sufle in fiola....(mergea pe mijlocul drumului, si neregulat). Unul care a baut foarte multe sticle de bere cum ar putea sa fie, treaz?
- faptul ca venit cu copiii de la mare pe drum fara sa apeleze la o farmacie, spital sau orice alta urgenta, in timp ce unl din baieti, mai mici, de 3 anisori avea febra foarte mare, 40 (asa l-a adus la mine..)
- faptul ca nu ma anunta absolut deloc atunci cand copiii se imbolnavesc, spunandu-mi ca nu este treaba mea, ca copiii nu au nimik, desi ei imi spun la tel ca vomita, febra etc...
- faptul ca a luat copiii la programul de vizita, si doar dupa doua are a plecat cu avionul in Germania, lasand copiii cu o straina (pt mine), concubina lui, cu care nu aveam legatura nici telefonica si de nici un fel, desi tatal copiiilor a fost rugat sa lase pe unul din baieti sa participe la un spectacol unde trebuia sa cante la pian in fata a 400 de oameni.... El a ignorat si refuzat aceasta rugaminte a baiatului sau, luand copii la program numai ca sa-mi faca mie in ciuda si sa-mi arate ca el este smecher... Si apoi sa lasi copii, ca un iresponsabil cu cineva care nu are nici un fel de legatura cu ei si nici un fel de responsabilitate legala mi se pare absolut NESIMTIRE si ............
- faptul ca lua copiii la programul de vizita de cateva ore din cursul saptamanii... (mai demult) si veneau copiii acasa la ora 9 fix cu temele nefacute si cu nimik facut pt a doua zi, in conditiile in care aveau totul al ei.......
- faptul ca nu-si respecta si nu-si plateste pensia de intretinere pt minori, desi spune ca-i iubeste...., sfideaza orice lege si orice sentinta judecatoreasca, aducandu-mi copii nu dupa graficul programului de vizita ci dupa cum are el chef..... si cand are chef....

TOATE ASTEA CUM SE NUMESC...?

dl When.... despre ce texte de lege vb cand va referiti ca nu este legal sa nu las copiii la el...? Am spus eu ca minorii nu-si petrec timpul cu tatal lor pe unde vor ei si nu stau la tasu, aici in Ro ? Eu dar am spus ca nu vreau sa las copiii sa mearga la distanta de 1.500 km, acolo unde locuieste acum tatal....! Avand in vedere motivarea celor de mai sus si a multor altora....
Va asigur ca nu am gresit deloc topicul, care de altfel a fost inceput de catre mine chiar, iar nu am scris pe acest forum ca sa porcaiesc pe tatal copiiilor mei ci sa spun cam cat de iresponsabil este dumnealui fata de mincori si cu toate astea primeste DREPTURI EGALE!!!!
A FI PARINTE INSEAMNA UN ANSAMBLU DE OBLIGATII SI DREPTURI laolalta, si nu doar de drepturi cum doreste dumnealui..., da?

[Editat - va rog sa nu mai scrieti texte menite sa inflameze discutia si sa faceti economie la semnele de punctuatie. Nu am vrea sa credem ca tipati la noi. Multumesc. ]
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2016
Admin, administrator
dl when.... el este informat totimpul despre activitatile copiiilor, dar, REFUZA ORICE FEL DE ACTIVITAE A COPIIILOR, pt ca nu doreste sa plateasca absolut nimik...!!!
- cu baschetul - desi este deaccord, oricum nu plateste
- chitara - nu e deacord si ncii nu plateste
- pianul - nu e deacord si ncii nu plateste
- meditatiile la matematica - nu e deacord si ncii nu plateste
- excursiile copiiilor - nu e deacord si nici nu plateste

EU NU AM CHEF SA MA TIGANESC CU EL PE ORICE TEMA.., OK? LA ABSOLUT ORICE II CER PAREREA, EL NU ESTE DEACORD !!!! PUNCT!

[Evitati scrierea cu majuscule. In online este interpretata ca limbaj agresiv iar noi nu acceptam asta pe forum]
Admin, administrator
@dia_dia45: o observatie generala: cel mai probabil aveti dreptate sa incercati sa controlati actiunile tatalui in ceea ce il priveste pe copil. INSA, felul in care o faceti si felul in care va exprimati (adica foarte vehement si cateodata pe langa subiect) va dauneaza foarte mult.
Dia_dia, daca fostul are pareri diferite fata de ale dumneavoastra nu inseamna ca nu il intereseaza. Dar daca nu este de acord ca minorul sa faca ceva iar nu inseamna ca e nepasare.Si eu cu sotia am pareri diferite. Ea vrea ca fiul nostru sa faca unele lucruri pe care eu nu doresc sa le faca. Si invers, cand vin cu niste idei I se ridica parul in cap. Si nu gandesc ca e o mama denaturata si nici ea nu ma arata cu degetul ca tata. Dar suntem casatoriti, fericiti.
Cand doi parinti divortati trec prin asta, increderea in celalalt nu prea mai exista. Si atunci le vine natural sa spuna ca celuilalt nu-I pasa, e rau, nu vrea. Dar nu e intotdeauna asa. Sunt insa si cazuri, destule cand din nefericire este.
Este tatal copiilor dumneavoastra. Oricate defecte ar avea. Iar cei mici daca au un parinte care nu da dovada de maturitate au nevoie ca macar celalalt sa o faca. Nu, nu e correct, dar e important pentru ei. Sa aiba acel pilon de liniste in dumneavoastra.
Asa ca felicitari ca il informati, continuati sa o faceti.
Lasati copii la el si mai ales inconjurati-va de frumos. Scoateti pentru copii maximum din relatia cu el iar unde nu este acceptati limitarile.
In rest, in ciuda unor persone foarte vehemente aici pe forum si foarte categorice, legea incepe sa mareasca drepturile tatalui, penalizarile curg, din ce in ce mai mari si popririle se pun. Daca asta e razboiul in care vreti sa intrati e decizia dumneavoastra. Daca insa va intereseaza linistea si fericirea copiilor dumneavoastra atunci cu siguranta o sa gasiti o modalitate sa lasati copii la tata si sa aveti o relatie fireasca cu acesta.
Daca lasati copii cu el in Romania nu e nici o logica sa nu-I lasati in Germania, altceva decat hartuirea tatalui cu presupuse motive. Repet, cu siguranta si dansul are stiva lui de povesti despre ce mama denaturata sunteti. Adevarul e mereu la mijloc.
Legea spune ca minorii au dreptul de legaturi personale cu parintele nerezident. Nu scrie nicaieri in lege ca parintele rezident are dreptul sa puna conditii.
Dumneavoastra ati venit aici pe forum intreband de lege si poi spune-ti sa va lasam in pace cu textele pentru ca nu va convine ca nu puteti ingradi dreptul fostului sot.
Acesta poate cere suplinirea consimtamantului, lua copii si apoi se poate gandi de doua ori daca sa-i mai aduca inapoi unei mame care pune mai presus razbunarea fata de binele propriilor copii.
Ca vreti sau nu, acei copii vor pleca. Daca vreti sa aveti o relatie normal, sa aflati despre ei si fostul sa se simta confortabil sa va sune si sa va informeze schimbati-va atitudinea si vehementa. Altfel, cu toate sfaturile binevoitoarelor de aici nu castigati nimic iar copii or sa va piarda foarte mult in razboiul asta stupid. Sau cumva chiar dumneavoastra daca vi se va pune 100 sau 1000 lei/zi penalizare pentru nerespectarea unei hotarari. Si oricat ati sari in sus, penalizarile astea au devenit o realitate usturatoare pentru multe care au ales calea pe care sunteti dumneavoastra acum.

When, utilizator

Alte discuții în legătură

Custodie comuna, probleme materiale parintele rezident silviasylvana silviasylvana Buna ziua , sunt divortata de 6 ani , am 2 copii, unul de 12 ani si unul de 18 ani ( in luna august ii implineste).De 2 ani fostul sot a obtinut prin tribunal ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna daca parintele nerezident si-a schimbat domiciliul in germania? dia_dia45 dia_dia45 buna ziua. in 2009 mi s-au incredintat cei 2 minori spre crestere si educare eu avand custodie unica iar tatal obligat la plata pensiei de intretinere o ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizitare minori adina_antonio adina_antonio Buna ziua ! Am divortat in urma cu 1 an, divort cu doi minori incredintati mie, custodie comuna, cu drept de vizitare al tatalui, cu ridicarea minorilor de la ... (vezi toată discuția)