avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... AUTORITATE PARINTEASCA COMUNA IN ORICE FEL DE CAZ, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

AUTORITATE PARINTEASCA COMUNA IN ORICE FEL DE CAZ, fara a tine cont de nici un fel de motiv???

Buna ziua,
tocmai am aflat ca fostul sot a castigat la apel, pt autoritate comuna, desi cererea lui a fost respinsa la fond pt niste motive multiple, si foarte bine intemeiate, sentinta de 13 pag fiind foarte motivata. Doresc sa va impartasesc cazul meu: Dupa ce a m inceput procedura de obtinere a pensiei de intretinere de la un parinte plecat in UE cu Min. Justitiei, tatl minorilor a bagat rapid proces in Ro pt obtinere de autoritate comuna si PLATA IN NATURA!!!, Si asta pt a nu trebui sa plateasca nici un ban pt minori. Mentionez ca in Ro a a vut dosar penal pt abandon de familie deaorece de cand a plecat in Germania nu a mai platit pensia care scria pe sentinta ci doar o mica suma de bani si asta doar sporadic... iar Parchetul a clasat dosarul motivandu-mi ca "daca aplatit 5 lei din 5 mil. se considera ca a platit"!!!! Este posibil asa ceva? este posibil ca sa nu fie sanctionat? la fond i s-a respind actiunea, iar acuma.. la tribunal scrie ca i s-a admis apelul.... Este posibil ca acesti judecatori sa nu tina cont de nimik? nici de probele super relevante, martori, audierea si dorinta minorului..??? I s-a dat autoritate comuna unui tata care are probleme cu alcoolul, cu violenta si care este superdezinteresat de minori????
Desi aveam dupa vechiul cod custodie unica...., i-a dat aceleasi tatalui copiiilor mei, care, desi nu plateste nici un fel de pensie alimentara (si are de unde...), este superdezinteresat de copii, habar nu are cine sunt profesorii si invatatorii copiilor, de unde rezulta clar "interesul" mare in cresterea si educarea minorilor.., care este un alcoolic si umba cu masina beat cu copiii la volan..., care este violent cu copiii si ii injura si vb cu ei intr-un limbaj extraordinar de neadecvat...., care nu plateste nici un fel de activitate extrascolara si nici nu este de acord cu nimik referitor la copii....!!!!! Deci unde este INTERESUL SUPERIOR AL COPIIILOR??? Parchetul nu l-a sanctionat cu nimik cand am facut plangere de abandon de familie ca nu platea pensie cat scria pe sentinta.. spunandu-mi ca daca plateste 5 lei din 5 milioane inseamna ca plateste.... si nu poate sa-i faca nimika!!!!! Unde-i legea care il poate sanctiona pe tata si face sa fie responsail?? Cum sa-i dea niste judecatoare custodie comuna cu mine acestui individ care numai tata nu-i poti spune?????????? Deci legea spune c CUSTODIA COMUNA ESTE DREPTUL COPILULUI, nu??? Dar OBLIGATIA DE PLATA DE INTRETINERE A COPILULUI NU ESTE TOT DREPTUL COPILULUI?????? Vrem sa ne aliniem la UE.. sa fim in rand cu europenii..., dar in UE daca nu-ti respecti obligatiile de plata si alte chestii fata de copii.., TE LEAGA!!!! La noi..? Aiurea TARA LUI PAPURA VODA!!!! Chestia asta cu custodie comuna mi se pare cea mai mare aberatie...!!! Ar trebui sa fie acordata doar parintilor responsabili si nu tuturora.. spunandu-le ca au dreptul legal.....!!!!!
Doamne deja imi tremura picioarele, tinand cont ca la un moment dat mi-a cerut sa i dau certificatul fetii sa ii ia el alocatie in Anglia, lucru cu care nu am fost de acord, acum imi trec prin cap tot felul. Dar persoana cu care fetita merge acolo, in speta bunica paterna, nu este raspunzatoare de ceea ce se intampla cu copilul?
Răspunzători pentru copil sunteţi dvs. şi tatăl copilului.Aveţi autoritate părintească comună? Dacă DA, aveţi aceleaşi drepturi faţă de copil.Bunica copilului este doar însoţitoarea.
Acum, nu cred că trebuie să fiţi îngrijorată, poata prietena domnului nu-şi doreşte copilul în noua familie, poate domnul e de bunăcredinţă şi-şi iubeşte copilul mult; nu trebuie să punem răul în faţă.
nu trebuie să punem răul în faţă.

E, na, deja l-ati pus in mesajul precedent , nu v-ati lasat pana nu ati bagat cui in inima mamicilor.
@anissia, acordul dat la notar e pt calatoria asta pe perioada de o saptamana ? Ce ati scris exact acolo ?
nu, din pacate este pentru tot anul. Cand a venit in tara de sarbatori i-am cerut procura pentru mine si pentru mama mea, deoarece mama a tot luat-o in concediu cu ea, pe unde au fost si ar fi fost pacat ca anul acesta sa nu plece la fel cu parintii mei. Dar el mi-a dat procura doar cu conditia sa-i fac si eu lui si mamei lui. V-am spus , cel mai tare ma pus pe ganduri faptul ca acum putin timp, cam o luna, m-a sunat sa i trimit certificatul de nastere in original sa ridice alocatia de acolo.Nu am fost de acord pentru ca el nu imi trimite cei 300 de lei pensie alimentara, dar ce ar fi luat de acolo era clar ca nu-i trimitea fetii, plus ca alocatia fetii e pe numele meu, si nu stiu cat de legal ar fi fost.
doamna, el nu poate sa ridice alocatia fetei, deoarece fata o aveti dvs in intretinere si numai dvs puteti cere alocatie. Anglia nu face parte din UE, deci alocatie europeana nu exista pt Anglia.. Iar in ceea ce priveste alocatia copilului din Anglia o putea obtine numai daca fata dvs locuieste acolo cu el. De luat, da, poate sa vi-o ia, si , asa cum va spuneam si eu, procesele internationale dureaza o vesnicie, timp in care nu veti putea vedea copilul si nici lua la dvs, pana la definitivarea sentintei procesului in leg cu reincredintarea minorului la tatal in Anglia. Doamna, va recomand sa faceti in Romania un poces de marire a pensiei de intretinere a fetei deoarece el lucreaza in Anglia si deci conditiile s-au cam schimbat, si pensia se poate obtine dupe veniturile minime din tara unde lucreaza si nu din Ro, caci tatal are venituri in Anglia...Sa nu dati niciodata actele fetei, nici certificat de nastere si nici nimik!!!!!!!

Alte discuții în legătură

Custodie comuna, probleme materiale parintele rezident silviasylvana silviasylvana Buna ziua , sunt divortata de 6 ani , am 2 copii, unul de 12 ani si unul de 18 ani ( in luna august ii implineste).De 2 ani fostul sot a obtinut prin tribunal ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna daca parintele nerezident si-a schimbat domiciliul in germania? dia_dia45 dia_dia45 buna ziua. in 2009 mi s-au incredintat cei 2 minori spre crestere si educare eu avand custodie unica iar tatal obligat la plata pensiei de intretinere o ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizitare minori adina_antonio adina_antonio Buna ziua ! Am divortat in urma cu 1 an, divort cu doi minori incredintati mie, custodie comuna, cu drept de vizitare al tatalui, cu ridicarea minorilor de la ... (vezi toată discuția)