avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine vine la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine vine la mostenire?

As dori sa stiu care sunt mostenitorii de drept si care sunt cotele aferente mostenirii in urmatoarea situatie: defuncta cu sot decedat, doi copii, dintre care unul decedat; copilul decedat are in viata sotia si copilul. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 09:36, 12 August 2009
Primul deces este al sotului defunctei - dupa acesta s-a dezbatut succesiunea.
Al doilea deces este al fiului defunctei.
Al treilea deces este al defunctei.
buna ziua!
prima succesiune care se va dezbate este a fiului defunctei, iar la aceasta mostenire vor veni sotia supravietutoare si fiul defunctului, care vor avea urmatoarele cote: sotia va avea o cota de 3/4 din masa succesorala, iar fiul va avea o cota de 1/4.
la cea de a doua succesiune vor veni fiul defnctei si nepotul de fiu predecdat al deunctei, acesta din urma va veni prin reprezentarea tatalui sau.
in acest caz cotele vor fi de 1/2 pt fiecare mostenitor.
cu privire la taxe acestea se calculeaza functie de valoare masei succesorale, iar daca o succesiune se dezbate intr-un termen mai mare de 2 ani de la data decesului atunci, mostenitorii vor plati un impozit catre stat de 1% din valoare masei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire demenescum demenescum Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: Pe o proprietate s-a facut succesiunea dupa moartea tatalui,intre 2 frati si sotia supravietuitoare, dar nu si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesoriala cimpyvl cimpyvl in cazul in care dupa moartea defunctului cum trebuie sa procedeze vaduva pt dezbaterea succesoriala in cazul in care are un bun imobil pt a ramane ... (vezi toată discuția)