avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme spatiu util in acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme spatiu util in acte

Buna ziua, detin un apatament intr-un duplex care a fost apartamentat. El are suprafata de 62 mp fizic. In actele de partamentare apar doar 53 mp. Diferenta de spatiu sunt de la fosta camera tehnica a casei inainte de apartamentare. Firma care a facut apartamentarea a marit camera cu cei 9 mp. Acel spatiu apare in CF ca si spatiu comun. In functie de cum s-au vandut apartamentele firma a luat declaratii de la cumparatori la notar cum ca ei renunta la dreptul de folosinta a spatiului tehnic si sa il poata folosi ei la marirea camerei. Firma nu a depus acte la Cadastru pentru a intabula si cei 9 mp in ap nostru.
Noi avem aceste acte. Totul bine pana aici.
Vrem acum sa vindem apartamentul dar la verificarea actelor la cadastru s-a depistat diferenta de suprafata.
Am facut certificatul energetic cu relitatea care este la fel ca la cumpararea ap. Noi nu am modificat nimic.
Vrem acum sa rezolvam problema sa aducem actele in ordine si vrem sfaturi care sunt pasii si ce acte trebuie sa obtinem sa putem spatiul din bunul comun si alipirea lui la ap nostru.
Puteti va rog sa ne indrumati?
Multumim si asteptam raspuns.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 01:19, 16 Aprilie 2016
1.Comandati unui expert topo-cadastru autorizat elaborarea unei Documentatii cadastrale cu situatia reala a apartamentului si cu mentionarea expresa a modului de aparitie a diferentelor de suprafata si deasemenea cu anexarea declaratiilor notariale de renuntare si a Proceselor-verbal de vecinatate intocmite cu vecini Dvs. în conformitate cu Regulamentul privind conţinutul şi modul de întocmire a documentaţiilor cadastrale în vederea înscrierii în cartea funciară, aprobat prin Ordinul directorului general al ANCPI nr. 636/2006, cu modificările şi completările ulterioare.
2.Depuneti Cerere la BCPI si solicitati pe baza Documentatiei cadastrale inscrierea in CF a dreptului de proprietatea asupra imobilului cu situatia sa reala, motivand in drept cererea cu urmatoarele
- disp. art. 903 pct. 3 C.civ., care prevede: „Se vor putea nota în cartea funciară, fără însă ca opozabilitatea faţă de terţi să depindă de această înscriere: 3. orice alte fapte sau raporturi juridice care au legătură cu imobilul şi care sunt prevăzute în acest scop de lege.”
- disp. art. 21 alin. 1 din Legea nr. 7/1996 a cadastrului şi a publicităţii imobiliare, republicată în M.Of. nr. 720/24.09.2015, cu modificările şi completările sale la zi, potrivit căruia: "Publicitatea imobiliară întemeiată pe sistemul de evidenţă a cadastrului are ca obiect înscrierea în cartea funciară a actelor şi faptelor juridice referitoare la imobilele din aceeaşi unitate administrativ-teritorială, în scopul transmiterii sau constituirii de drepturi reale imobiliare ori, după caz, al opozabilităţii faţă de terţi a acestor înscrieri.”
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Aprilie 2016
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)
Rectificare cadastru si act de proprietate cyan cyan 1. In cazul rectificarii unei schite cadastrale cauzata de pozarea in oglinda a apartamentului se refac masuratorile sau se modifica doar schita cadastrala ... (vezi toată discuția)
Suprafața apartamentului este mai mică decât în actul de proprietate anthynidiany anthynidiany Vrem să vindem un apartament și am făcut documentația cadastrală. În urma măsurătorilor a reieșit o diferență de 1,40 mp. Apartamentul are utili 72 ... (vezi toată discuția)