avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Legislatie rutiera - pastrarea distantei fata de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Legislatie rutiera - pastrarea distantei fata de masina din fata la semafor

asteptand la semafor venirea culorii verzi sunt lovit din spate de o alta masina si proiectat in masina din fata.
Intrebarea este daca sunt vinovat sau nu de lovirea masinii din fata!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:46, 20 Aprilie 2016
Legea fizici e una legea circulatiei e alta. Daca cineva te loveste in spate este vinovat dar daca tu lovesti pe cineva in spate??? nu esti vinovat, cam asta am inteles. Eu nu am dat un verdict clar ca masina de la mijloc e vinovata ,dar daca tii piciorul pe frana la semafor si pastrezi o anumita distanta, cum ne-a explicat d-ul instructor (sa vedem rotile la masina din fata noastra) este putin probabil sa i-l lovesti pe cel din fata ta (poate ca cel din spate sa vina cu o viteza de peste 70-80 km/h)
@costache-d
ne intoarcem la legile fizicii:
viteza poate sa fie mai mica de 70-80 km/h, daca diferenta de mase e substantiala, "anumita" distanta la care faceti referire ar trebui sa fie mult mai mare... Daca sunt cu o basculanta de 20t incarcata si ma loveste un Matiz, s-ar putea sa nu ma miste din loc. Daca sunt intr-un Matiz si ma loveste o basculanta, ma arunca ca pe o minge. Si da, cel din spate poate sa vina si cu 70-80 km/h.

Indiferent cate masini ar fi tamponate ca efect de biliard, vinovat e cel care a produs accidentul, nu cel lovit pentru ca n-a lasat 20m distanta de cel din fata sau ca a avut piciorul cam moale pe frana. Daca n-ar fi fost lovit, nici el n-ar fi lovit pe altul. Singura vina a celui din mijloc este ca s-a aflat in locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Daca inainte se mai accepta varianta cu masina 1 reparata pe RCA masina 2 iar masina 2 reparata pe RCA masina 3 (vinovat), acum cu sistemul bonus-malus nu stiu cat mai merge, in mod normal si masina 1 si masina 2 trebuie reparate pe RCA masina 3.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2016
DinuX, utilizator
Reparatiile tuturor autoturismelor lovite sunt suportate din asigurarea RCA a ultimului autoturism (cea care a lovit). Sistemul bonus-malus se aplica numai asigurarii RCA a ultimului autoturism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier autoturism lovit din spate de motocicleta razvantoader razvantoader Buna ziua, problema mea se prezinta sub urmatoarele aspecte. Inainte cu aprox 150 m de o trecere de pietoni ma aflam pe banda a doua de mers. Dupa ce m-am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier ucidere din culpa AbrahamStefan AbrahamStefan Buna seara , as dori sa ma informezi ce se poate face in acest caz: am avut un accident rutier in 2013 .cu un autoturism .eu fiind conducatorul ... (vezi toată discuția)
Accident din cauza politistului mariussmg mariussmg Buna ziua, Am intampinat urmatoarea problema si am nevoie de un raspuns: Conduceam in Bucuresti cu 70 km / ora pe banda 3 de circulatia avand in fata la 5 m ... (vezi toată discuția)