avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatorul imi solicita sa-mi semnez concediul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatorul imi solicita sa-mi semnez concediul de odihna

Buna,

Sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata, in 3 septembrie mi-ar expira contractul de munca, si mai am 22 zile de concediu. Mi s-a cerut de angajator sa-mi semnez cerea de concediu de odihna (pe care mi-au trimis-o pe mail gata completata cu datele mele si per de concediu doar trebuie semnata)pe motiv ca s-a inchis una din locatii (nu punct de lucru) ,ideea e ca nu vor sa-mi mai platesca concediul de odihna dupa ce-mi expira contractul,ca sa faca economie. Este legal ceea ce se intampla? Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: julyaalexa , utilizator 23:18, 11 August 2009
Angajatorul are obligatia sa fac demersuri pentru ca angajatii sa isi efectueze concediile de odihna, De regula se face o programaer la inceputul anului.

codul muncii reglementeaza:

Art. 141. - (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă

Art. 144. - Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.

in mod uzual se foloseste un formular de cerere de concediu de odihna, dar cred ca angajatorul poate sa dispuna si prin decizie in cazul in care dvs veti refuza efectuarea acestuia.
Angajatorul nu va incalca niciun drept in cazul dvs.
de lucru avem pentru ca munca noastra se desfasoara 80 % pe teren,s-a inchis o lsingura locatie si am fost mutati toti la cea de a doua
Ce este drept, nimeni nu va poate lua mana si s-o puna sa semneze o cerere de concediu de odihna.
Din moment ce este vorba de o cerere a dvs, nu sunteti obligat sa o semnati.
Programarea dvs.de concediu cand este?
Aveti o asemenea programare pe anul acesta?
nu am nici o programare pe anul acesta.

Alte discuții în legătură

Concediu odihna in preaviz iulianip2000 iulianip2000 Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea speta: Am programat concediu de odihna la compania la care lucrez conform prevederilor legale si ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna leopoldina leopoldina Buna dimineata, Am o intrebare in ceea ce priveste concediul de odihna: am un angajat care in anul 2009 nu si-a luat tot concediul de odihna, iar in 2010 va ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)