avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren extravilan livada dobandit prin succesiune - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren extravilan livada dobandit prin succesiune - cum aflu hotarele/delimitare

Buna ziua. In urma succesiunii tatalui meu am intrat in posesia unui teren extravilan - livada.

Din acea suprafata, un anumit numar de hectare necesita intabulare. Pe langa acest aspect as dori sa dau terenul in livada, dar viitorul arendas vrea sa stie care sunt hotarele fizice.

Chiar daca in titlurile de proprietate se mentioneaza hotarele + vecinii, se pune problema "recunoasterii" vizuale.

Am incercat sa contactez cadastristul care a facut acum ceva timp cartea funciara la teren si nu vrea sa se implice pe motiv ca "nu stie".

Adevarul este ca acesta stie, doar ca ii este frica ca va deranja interesele fostului arendas care este si primar in comuna vecina, iar sotia cadastristului lucreaza la primaria respectiva.

Cum imi recomandati sa procedez? Am inteles ca as putea sa fac cerere la Primarie si cineva de acolo sa imi indice hotarele mai exact. Exista vreo metoda de a delimita mai eficient ca sa fie si vizibil la fata locului deoarece timpul nu imi permite sa ma deplasez de fiecare data acolo. Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:13, 21 Aprilie 2016
Nu am priceput ce exact e de stiut, ce sa stie cadastristul? Vecinii? Ca asta nu e treaba lui, asta ar insemna sa nu-si faca bine jobul daca masoara dupa cum crede el de cuviinta.

In plus, nu mai inteleg nici cum imobilul nu are intabulare, dar are CF. Mai concret, ce lipseste? E cadastrul facut deja? Trebuie facut?
Proprietarii trebuie sa indice limitele proprietatii cadastristului si nu viceversa. Vorbiti cu vecinii, faceti PV de vecinatate, verificati daca au CF.
Terenul are carte funciara, dar mai sunt cateva suprafete care nu au intabulare din cauza unor "inconsistente" ca sa le numesc asa.
Regret, daca nu ne expuneti problema nu stim la ce sa raspundem. Consultati un topometrist sau un jurist local, ca noua nu ne spuneti.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren mannicole mannicole vreau sa intabulez un teren si topometristii, patru au fost pana acum, masoara, apoi spun ca vecinii nu sunt intabulati pe limitele pe care sunt, ca e ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol maryana28 maryana28 Buna ziua! Mama mea are in arenda, iar firma este din bucuresti, cateva hectare de pamant si acum vrea sa vanda un hectar. Va rog sa imi spuneti ce demersuri ... (vezi toată discuția)
Ordinul ancpi 134/2009 potyi potyi Buna ziua, Avem de facut o rectificare CF, terenul inscris in CF este mai mic decat masuratorile actuale topo . Inainte sa apara acest ordin rectifcarea se ... (vezi toată discuția)