avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită girant solidar
Discuție deschisă în Executare silită

girant solidar

Ce actiune poate avea la indemana girantii solidari ,pentru ca debitorul pricipal sa fie urmarit in mod solitar,credit scadent anticipat.
Creditorul nu vrea sa renunte la obligatia solidara si sa urmareasca numai imprumutatul ,desi este solvabil.

Poate achita imprumutatul suma care revine girantilor prin poprire si sa fie numai el urmarit silit?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2016
leus, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:58, 20 Aprilie 2016
Bineinteles ca, imprumutatul poate achita numai el datoria,in acest caz solidaritatea nu-si va mai gasi aplicarea.Creditorul pe buna dreptate nu renunta la solidaritate, care, este o garantie ca, poate recupera banii de la oricare dintre girantii solidari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi cu ipoteca vianora vianora AM luat un credit de nevoi cu ipoteca .Ipoteca a fos pusa pe unul din apartamentele mamei mele( ea fiind garant) in caz de neplata creditului din moive de ... (vezi toată discuția)
Socant- poprirea venitului titularului cat si al girantului Remussik Remussik Buna ziua. As avea o singura intrebare e legal ca un executor sa puna poprire pe salar fie imprumutantului fie girantului adica sa plateasca amandoi atata ... (vezi toată discuția)
Am girat un credit iar acum banca imi cere executarea, ce pot face? daewoo daewoo La inceputul anului 2009 am girat o colega ptr contractarea unui credit la banca \"Bancpost\".In data de 11.11.2009 am primit prin posta o somatie de executare ... (vezi toată discuția)