Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Am mostenit un imobil (teren+casa) care este intabulat in cartea funciara , dar pentru care nu exista certificat de proprietate al terenului pe care este construit. Mentionez ca terenul ( proprietate de stat) a fost atribuit in folosinta vesnica, cu plata unei taxe anuale, de catre consiliul local in anul 1969. Va rog sa-mi comunicati care este regimul juridic al acestui imobil (Sunt proprietar deplin ? Mai trebuie platita taxa anuala ?).
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2016
silviu1958, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:10, 20 Aprilie 2016
Avand in vedere faptul ca terenul apartine Statului, dv. aveti doar un drept de folosinta...nu vesnica, ci pe durata constructiei...
Daca nu mai doriti sa platiti taxa anuala pentru folosinta terenului, trebuie sa depuneti la Prefectura o cerere de atribuire teren, insotita de extras cf si copie CI, pentru a se emite Ordinul Prefectului in vederea atribuirii terenului. Cu acel Ordin mergeti la Biroul de cf si va intabulati si dreptul de proprietate pe teren, moment din care veti plati impozit si pe teren. Astfel, veti putea sa instrainati si casa si terenul, daca veti dori candva. ;)
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2016
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Newsletterul nostru gratuit
E apreciat de sute de mii de oameni. Vrei să îl primești? Primești cadou acces la 3 articole premium. Dacă da, esti de acord sa primesti comunicari comerciale de la Inteligo Media SA. Vezi cum prelucrăm datele.

Adresa de email este invalidă.
Mă abonez