avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Am mostenit un imobil (teren+casa) care este intabulat in cartea funciara , dar pentru care nu exista certificat de proprietate al terenului pe care este construit. Mentionez ca terenul ( proprietate de stat) a fost atribuit in folosinta vesnica, cu plata unei taxe anuale, de catre consiliul local in anul 1969. Va rog sa-mi comunicati care este regimul juridic al acestui imobil (Sunt proprietar deplin ? Mai trebuie platita taxa anuala ?).
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2016
silviu1958, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:10, 20 Aprilie 2016
Avand in vedere faptul ca terenul apartine Statului, dv. aveti doar un drept de folosinta...nu vesnica, ci pe durata constructiei...
Daca nu mai doriti sa platiti taxa anuala pentru folosinta terenului, trebuie sa depuneti la Prefectura o cerere de atribuire teren, insotita de extras cf si copie CI, pentru a se emite Ordinul Prefectului in vederea atribuirii terenului. Cu acel Ordin mergeti la Biroul de cf si va intabulati si dreptul de proprietate pe teren, moment din care veti plati impozit si pe teren. Astfel, veti putea sa instrainati si casa si terenul, daca veti dori candva. ;)
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2016
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul prefectului - macko macko Buna ziua, a-si dori o lamurire la o problema cu care se confrunta o cunostinta, ei in 1984 au cumparat o casa, pe o suprafata de 7 ari, si conform legislatiei ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie fara acte de proprietate? casiba casiba Buna ziua! Exista un Ordin al Prefectului pentru constatarea dreptului de proprietate asupra unei suprafete de teren, iar in anexa la acest Ordin schita ... (vezi toată discuția)
Teren in folosinta vesnica belcris14 belcris14 Va rog frumos sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie.Bunica mea este mostenitoarea (certificat mostenitor) unei case+teren (Constanta) in urma decesului ... (vezi toată discuția)