avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Acordare bursa privata
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Acordare bursa privata

Cetatean roman, student international la o universitate din SUA. Cum poate fi sprijinit cu o bursa privata sau cum pot fi colectati banii de la persoane fizice si juridice? Se deschide un cont bancar sau printr-un ONG? Va rog cine poate sa dea informatii ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:05, 20 Aprilie 2016
Legea 376/2004
Art. 1
(1)Bursa privată reprezintă sprijinul pentru studii acordat, în baza unui contract, de către o persoană juridică de drept privat sau de către o persoană fizică unui beneficiar care poate fi, după caz, elev, student, doctorand sau care urmează un program de pregătire postuniversitară într-o instituţie de învăţământ superior acreditată, din ţară sau din străinătate.

(2) Cuantumul bursei private se stabileşte la încheierea contractului şi se poate modifica ulterior numai prin act adiţional la acesta.

....

Art. 3
Bursa privată poate fi acordată pe întreaga durată a studiilor sau pe o perioadă mai scurtă de timp, stabilită prin contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract plata scoala andreea1905 andreea1905 Buna ziua, Doresc sa urmez cursurile unei facultati de stat,pe unul din locurile cu taxa,. Firma la care lucrez,doreste sa imi plateasca aceasta ... (vezi toată discuția)
Bursa privata MihaDanaa MihaDanaa Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii referitoare la modul in care un angajator poate acorda burse private unor persoane ( absolventi de liceu ... (vezi toată discuția)
Firma angajeaza student laura-jurist laura-jurist buna ziua o SC doreste sa angajeze un student, dupa ce acesta isi va termmina studiile. in acest sens decide sa ii plateasca o parte din costurile ... (vezi toată discuția)